802 0

Температури от 2° до 15°

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

На 10 ноември ще духа умерен западен вятър, който след обяд ще отслабва. Температурите в цялата страна ще се понижат: минималните ще са от 2° до 7°, в Източна България до 11°, максималните - предимно между 10° и 15°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието в сутрешните часове ще има валежи, които още преди обяд ще спрат, а облачността на места ще се разкъсва. Преди обяд ще духа умерен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури ще са 11-14°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 1- 2 бала.

Над планините след временно разкъсване, след обяд от запад облачността отново ще се увеличава. Валежи от дъжд ще има преди обяд в Странджа и Сакар, а привечер на места в масивите от Западна България, над 1500 м - от сняг. Ще духа силен, по най-високите части временно и бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.
 

София / България


Напиши коментар:


Публикувай