2 658 20

Жельо Бойчев: Дистанцията между Радев и Цачева ще бъде огромна на втория тур

Стефанаки Йоанис

Вече сме на втори тур. Изборът не е между партии, изборът е между генерал Радев и Цецка Цачева. Едното е производно на ГЕРБ, другото е един достоен български генерал-офицер, защитаващ през целия си житейски път националния интерес на страната. Това заяви в "Денят започва" депутатът от "БСП лява България".

Много знаков е този първи тур. Генерал Радев печели в Лондон и цяла Великобритания, печели в Париж и цяла Франция, печели в Рим и цяла Италия, печели в САЩ, в Канада. Това, което ме изпълва с надежда е, че генерал Радев печели сред младите. Справката в Студентски град показва, че ген. Радев е първи. Моята надежда за втори тур е, че всички тези хора ще осъзнаят колко е важен балотажът. Мисля, че личността на ген. Радев успя да спечели доверието на не малка част от хората. Мисля, че резултатът на г-н Радев и дистанцията между него и г-жа Цачева ще бъде огромна на втория тур, посочи левият депутат.

Относно въпроса с референдума Бойчев заяви, че ще бъде обсъден. Ясна е волята на гражданите и най-глупавото нещо, което можем да направим, е да не се съобразим с нея. Най-сложният въпрос е този с промените в избирателната система. Трябва да има една широка дискусия по темата и ние ще направим нашите предложения, коментира Жельо Бойчев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гражданин на България
  Отговор
  1 09:58  10.11.16
  Изборът не е между личности, а между партии. За или против БСП. Според мен народът ще се обедини срещу БСП, защото доста поразия направиха за 27 години.

  Коментиран от #2, #3, #17

 • Кольо
  Отговор
  2 10:23  10.11.16

  До коментар #1 от "гражданин на България":

  И какво да предпочетем ГРОБ ли ? Дето не за 27 а за 7г. направиха 70 пъти повече поразии. Мисля , че една коалиция между новото БСП, АБВ и патриотите ще е 100 пъти по добре от тези сегашните кожодери.

  Коментиран от #10

 • Гост
  Отговор
  3 10:35  10.11.16

  До коментар #1 от "гражданин на България":

  Какво БСП сънуваш? Та нали е бивш член на БКП? Толкова сте жалки, че дори не може да измислите един смислен факт!!!
 • Ивон
  Отговор
  4 10:37  10.11.16
  Да,за Президент хората гласуват за личност и тя е генерал Радев,не е толкова важно партията, а личността,моля.....

 • ерик блеар
  Отговор
  5 11:03  10.11.16
  Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани; душата ми в огън тлее, сърцето ми в люти рани. Отечество мило любя, неговият завет пазя; но себе си, брате, губя, тия глупци като мразя. Мечти мрачни, мисли бурни са разпалили душа млада; ах, ръка си кой ще турне на туй сърце, дето страда? Никой, никой! То не знае нито радост, ни свобода; а безумно как играе в отзив на плач из народа! Често, брате, скришом плача над народен гроб печален; но, кажи ми, що да тача в тоя мъртъв свят коварен? Нищо, нищо! Отзив няма на глас искрен, благороден, пък и твойта й душа няма на глас божий - плач народен!
 • Картър
  Отговор
  6 11:07  10.11.16
  Народът се произнесе на Референдума и не разбирам Бойчев, какви ще ги обсъжда. Може само да коментира и нищо повече. Тези от статуквото, май още не са разбрали, че ако референдумът го отхвърлят ще ядат дебелия! А Радев няма какво да ни го хвалите, тепърва ще видим на кого служи. За мен е достатъчно, че Герп предадоха България и народа си и ще гласувам срещу тях на референдума. Само две изречения на Бъчварова ми бяха достатъчни за да преценя, че те ни правят на идиоти и смятат да продължат да се облагодетелстват на наш гръб и за наша сметка.
 • onq s konq
  Отговор
  7 11:34  10.11.16
  Тоя кух червен рупор хем предрича "огромна дистанция" между претендентите,хем обаче грижливо набива в тиквите на младите комунистчета КОЛКО Е ВАЖЕН БАЛОТАЖЪТ...което значи да не се отпускат,защото победата ХИЧ НЕ Е СИГУРНА.Показателен е все пак факта,че Ж.Бойчев се обръща към МЛАДИТЕ ХОРА,което подсказва че червените бабички са поизмрели малко.А за да се направи на млад пич и да увлече невръстните комунистически издънки,не случайно е с бяла риза-символ на душевна чистота и без вратовръзка,което пък си е демонстрация на свободно и необременено мислене!
 • Иазсъмза
  Отговор
  8 12:29  10.11.16
  Публикувано във факти.бг: Много мислих, мислих, мислих, сравнявах и кроих, поглеждах децата в очите и пак мислих и разсъждавах...ще гласувам за Цецка Ц. защото мразя БСПари и туркопоклонниците в България...много лично

  Коментиран от #12, #14

 • Чакала
  Отговор
  9 12:31  10.11.16
  НЕ, ДИСТАНЦИЯТА НЯМА ДА БЪДЕ ОГРОМНА, гласувал съм за Герб почти винаги, сега гласувах за Каракачанов и смятах да гласувам за Радев, за да има някакъв друг цвят, но след като видях това келешче бойчев ще гласувам за ЦАЧЕВА, само и само да не видя такива мърлъовци на власт
 • 555
  Отговор
  10 12:33  10.11.16

  До коментар #2 от "Кольо":

  Затваряй устата кольо, патриотите никога няма да управляват с БСП
 • Чакала
  Отговор
  11 12:40  10.11.16
  Цачева ще победи и ще затвори устите на такива келешчета за винаги ! А премиера да не дрънка глупости за оставка щот иначе ще дойда като този горе на снимката
 • Чакала
  Отговор
  12 12:41  10.11.16

  До коментар #8 от "Иазсъмза":

  Браво ! това е мнението на половин България
 • Ум и разум
  Отговор
  13 12:56  10.11.16
  По добре беден европеец в дания швеция,отколкото беден и ограничен с диктатура в ЕВРАЗИЯЯЯЯ. Мързеливия и просият търсят мизерията , работливият и и умният искат прогрес просперитет и благополучия .
 • Про
  Отговор
  14 14:25  10.11.16

  До коментар #8 от "Иазсъмза":

  Цяла Турция гласува за Ц ецка-метлата,....Да няма и други турци..з.ащото тези в България ДПС са Българи....А бе много сте сбъркани вие Бойковите ...
 • Гост
  Отговор
  15 15:42  10.11.16
  Другарки и другари от БСП,прекратете изявите си и не пречете на генерал Радев да прати ГЕРБ в цукалото на историята!А на парламентарните избори ще ви видиме колко пари струвате.Не че не знаеме!

  Коментиран от #16

 • Чакала
  Отговор
  16 18:06  10.11.16

  До коментар #15 от "Гост":

  ХА-ХА, много точен коментар, и виж ти че ми стана симпатичен Радев, както и на много хора, обаче омразата към некадърните, неадекватни, пък устати и нахални социалисти ще му изиграе лоша шега

 • гост
  Отговор
  17 18:53  10.11.16

  До коментар #1 от "гражданин на България":

  Не си съвсем прав! Цецка хората не я разпознават като личност, разпознават я като кандидатът на ГЕРБ. Самата кандидатура носи в себе си отрицателният вот, на база издънките на лидера си, на база предната кандидатура, на база субективна оценка на състоянието на живота в страната. Това е основното. Допълващ фактор е и самата харизма на личността Цецка, а тя не е харизматична, по-скоро анти-харизматична. Всичко комплексно ще генерира огромният отрицателен вот в Неделя. От друга страна Радев, избирателите определено не го припознават с БСП, а с НЕ-ГЕРБ. ...изборът не е ГЕРБ+ЦАЧЕВА срещу БСП+РАДЕВ. Основният избор е минусите на ГЕРБ+минусите на Цачева (тук няма плюсове) срещу това да не е ГЕРБ+плюсовете на Радев. БСП в случая е доста в страни от факторите, влияещи на избора. Малко сложно го обясних. С друго думи: Както видяхме предизборна борба, дебати и кампания нямаше. Заслугите за избора на следващият президент са изцяло на ГЕРБ. Времето ще покаже защо така постъпиха ГЕРБ. Прогноза: 10% не са за никого 55 Радев 35 Цачева п.с. Има ли някъде залози? Интересни са ми коефициентите. Определено бих заложил някое десетаче.
 • 909 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  18 19:17  10.11.16
  ДА РУМЕН РАДЕВ ЩЕ ИЗБЕРЕМ !!! ЗА ТАЯ СТАРА КОТОРА ЦЕНА ЦАЧЕВА НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ! Цецка Цачева ХА ХА ХА ! ПРЕДСТАВЕТЕ КАКВО ИМЕ И ФАМИЛИЯ !ПОЗОР ,УЖАС ,СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ !!! УСПЕХ НА РУМЕН РАДЕВ !!!!
 • пешо от мала фуча
  Отговор
  19 19:46  10.11.16
  момченцаааа,не се абете бе! мнооого обичам и уважавам жените,ноооо..... тук става дума за политика и управление на цяла държава,нищо че е малка! ще ви задам един въпрос: знаете ли защо Ева е направена от Господ от реброто на Адам?!..... без да обиждам жените отговора е: защото това е единствената кост в човешкото тяло БЕЗ мозък! тааааа,ясно е нали?
 • onq s magareto
  Отговор
  20 00:06  11.11.16
  Политик - убит дедо Политик - убит дедо Вече не останаха неубити дедовци. За следващите избори ще плачат вече за убити баби.

Напиши коментар:


Публикувай