1 415 7

Владислав Горанов: В неделя гласуваме за модел на управление

Стефанаки Йоанис

Гласуването в неделя не е гласуване за президент, то е за модел на управление. В цялата президентска кампания фокусът беше изместен към общи политически въпроси, не толкова върху правомощията на президентската институция.

Ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, в нощта на изборите може да се окаже, че българският народ не подкрепя това, което партията върши. Ще трябва да се правят нови избори, законопроектите автоматично се заличават. Все едно не сме внесли и Бюджет 2017 г.

В края на тази година дългът ще бъде 20-25% от БВП, като в следващата година би трябвало да има значително намаляване.

Бизнесът и парите реагират на всяка промяна, те не обичат резки промени в политиката. Непознаването на Тръмп кара пазарите да реагират предпазливо. Както написа Обама, на следващия днес отново изгря слънце. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в студиото на "Денят започва", по повод вчерашния срив на финансовите пазари, след новината, че Тръмп е новият американски президент.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тодоров
  Отговор
  1 10:27  10.11.16
  Финансовите пазари се сринаха, а нефтът поевтиня. Защо ли ? Аз си отговарям, ама да чуем този англо-американски възпитаник. Нещо не се доизказва докрай и сякаш се опитва да ни плаши с избора на Тръмп.
 • Картър
  Отговор
  2 10:50  10.11.16
  Горанов още не си е завършил палатите, а ако не е Министър Пеевски ще му спре вноските и затова ни плаши. След ГРОБ, ПОТОП! БРЯХ- БРЯХ- БРЯХ!)
 • Хасан
  Отговор
  3 10:59  10.11.16
  Да не допуснем ДПС и БСП във властта.. Да се обединим в подкрепа на европейските ценгости..
 • безплатен съвет
  Отговор
  4 11:19  10.11.16
  Горанов! не разбрали, че хората ви дадоха втори шанс за да направите необходимите реформи в администрацията, съдебната система, в силовите министерства и т.н вие продължихте по стария начин. Вие дори за едни прости избори не можете да направите справедливи правила какво остава за другото. За вас реформите са да си вдигнете заплатите, да не си плащате днъците, да вземате пенсии и заплати едновременно, за сметка на изнемогващия народ. На всичко отгоре се държите нагло и с не уважение към хората. Трети шанс за вас няма да има. Народа ще се успокои тогава когато се намери политическа сила, която може да извърши тези реформи. За справка Република Румъния.
 • Ник
  Отговор
  5 13:48  10.11.16
  Правилно! - Гласуваме за модел на управление! НЕ МИ ХАРЕСВА МОДЕЛЪТ ВИ! - Не ми харесва да ме крадеш, да ми вдигаш данъците, да ми съсипваш бизнеса, да ме набутваш с дългове, да ми вдигаш възрастта за пенсия и доходът ми да е по- нисък от дохода на някой търтей в София нареден на държавната хранилка!
 • админ
  Отговор
  6 14:38  10.11.16
  Мисля че в модела на управление на президентската администрация няма нормативни лостове за промяна, другото ми изглежда на паника. Спокойно, ГЕРБ ще управлява и след това, но Борисов си повтаря грешките и ще му трябва принудителен отпуск.
 • протестиращ
  Отговор
  7 17:56  10.11.16
  От това че ако ГЕРБ загуби изборите не означава че Българея ще изчезне .Проблема е друг че ние избирателите ви дадохме възможност да извършите реформи които Бяха наложителни но се провалихте неуспяхте.Например със ЗИДЗМВР ОБЕЩАХТЕ ДА НАЛЕЕТЕ В БЮДЖЕТА ДОПЪЛНИТЕЛНИ СРЕДСТВА КАТО орежете някой неправомерни соц.придобивки Цяла година с МВР Г-ЖА Бъчварова държахте служителите в напрежение .Закона макар и неуспешен го приеха но се страхувате да го приложите изпълнение.В отговор на протестите решихте даим дадете възможност да се възползват измененито на КСО Калфин чл.69 пф 49-50 право на пенсия и заплата без да освобождават р.м.Да законно е но къде е морала.Къде са останаха големите надежди че ще спестите милиони вместо да спестите допуснахте с КСО Калфин да водят към финансов колапс МВР.

Напиши коментар:


Публикувай