746 1

10 ноември: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Дъждът снощи спря, нивото на река Глазне в Банско е значително спаднало и обстановката в Банско, където вчера по обед бе обявено бедствено положение, е спокойна и се нормализира.

 

Обилните дъждове през последните дни и големият приток от Стара планина към язовир „Огоста“ край Монтана не успяха да повишат значително нивото му и той е събрал едва половината от възможните 510 млн. куб. м. вода. Заради сухото лято по бреговете на язовира са се показали големи ивици земя, на сухо е и голяма част от стената на съоръжението. 

Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с най-висшето държавно отличие на Унгария - „Голям Кръст на Унгарския Орден с огърлие и звезда със златисти лъчи“. Българският държавен глава получи висшето отличие за заслугите си за развитието на българо-унгарските отношения, както и за приноса си за утвърждаването на стабилността в региона и насърчаване на европейското сътрудничество. Отличието му бе връчено от министър-председателя Виктор Орбан.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и словашкият й колега Робърт Калиняк посетиха ГКПП Капитан Андреево и се запознаха с охраната на държавната ни граница, условията за работа на служителите и техническото обезпечаване. Те присъстваха на смяната на контингента от словашки полицаи към Европейската агенция за гранична и брегова охрана.

 

Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова откри днес заедно с кмета на община Сандански Кирил Котев нов резервоар, който ще акумулира минералните води от находище "Сандански". За откриването на новото съоръжение бе отслужен и църковен водосвет. Целта на изграждането му е да се осигури рационално използване на ресурса и непрекъснато водоподаване към всички ползватели.

 

Ремонтни дейности в столичния зоопарк. В момента се извършва реконструкция в сектор "Хищници" - изграждат се нови алеи и осветление, реновират се настилки и озеленяване. 

 

Есенният улов на чернокоп радва рибарите. Основно риболовните кораби пълнят мрежите, както и собствениците на рибарски лодки. Слуката е отлична за рибарите в Поморие, Несебър, Созопол, Царево. Според специалистите рибните ресурси се обясняват, че има изобилие от храна за тази хищна риба.

 

Новият проект на URBAN CREATURES - Souls in Walls (души в стените) е в процес на работа в столичния квартал „Хаджи Димитър“. Графити артистите BOZKO и NASIMO рисуват върху стените на блокове в квартала.

 

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • некой си
    Отговор
    1 19:28  10.11.16
    като си помисля,какъв ни е кяра от десетоноемврийския преврат напълнихме се сфалшиви професори и фалшиви генерали,също и с безполезни политолози и социолози бивши даскали по основи на комунизма,сдобихме се и с легализирана мафия-Мултигруп

Напиши коментар:


Публикувай