10 Ноември, 2016 20:06 2 184 18

„Маркет линкс“: Румен Радев изпреварва Цецка Цачева на балотажа

  • цецка цачева-
  • румен радев-
  • герб-
  • бсп

А какво би се случило, ако Слави Трифонов и Веселин Марешки си направят партии?

„Маркет линкс“: Румен Радев изпреварва Цецка Цачева на балотажа - 1
Снимка: бТВ

Кандидатът, подкрепен от БСП – ген. Румен Радев, събира повече подкрепа от Цецка Цачева от ГЕРБ на втория тур на президентските избори, сочи проучване на „Маркет линкс“, поръчано и финансирано от bTV.

Според данните от изследването Радев получава 40,7% от гласовете на респондентите, докато за Цачева са заявили, че ще гласуват 29,4% от запитаните.

Цели 15,9% казват, че все още не са решили кого да подкрепят, 9,2 на сто декларират, че няма да гласуват, а 4,8% – че не подкрепят никого.

Мнозинството от анкетираните – 63,9%, заявяват твърдо, че ще гласуват на втория тур, 13,9% – по-скоро ще гласуват, 9,5% – няма да дадат гласа си, 8,9% по-скоро няма да отидат до урните, а 3,8 на сто не са решили.

Според данните на „Маркет линкс“ Радев получава над 36% от гласовете на патриотите, над 38% от вота за Веселин Марешки и 16 на сто от гласовете на десните.

Цачева пък може да разчита на над 20% от патриотите, от Марешки може да получи 27%, а от десните – 35,5%.

Много от избирателите обаче не са решили за кого ще дадат гласа си.

Ако парламентарните избори бяха днес, най-много гласове щеше да получи ГЕРБ – 26,6%, следвана от БСП – 19,8%. Още две партии минават прага от 4% – патриотите и реформаторите.

Извън следващо народно събрание остават АБВ, ДПС, „Атака“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 епа ти

    0 0 Отговор
    Когото и да изберем, малко ще са промените полезни за нас. Аз предпочитам генерала, поне е практик, а Цачева е лайкане номенклатурка без никаква полза за нас и само вреди - дори съществуването на такива на планетата е смърт за Човека. А са милиони като нея паразити вредни пречещи смъртоносни. генерала ако не друго понещ е вдигне с няколко самолета авиацията на крака и това е плюс. Ако не окрадат мафията парите пак щото ни обраха милиони пъти през тези 30 години насам - обира започна преди 1989 г. но крадоха посветените от елита, че ще става разруха и се накрадоха с връзките си.... Лично не вярвам генерала да оправи нещата - той щом досега не е вдигнал една ескадрилас ракети срещу Тиквата Първанов Местан и останалата мафия да ги подгони към затвора, и така няма да го стори. Но поне е военен, не е бюрократка.
  • 2 макс

    0 0 Отговор
    Народа е толкова заблуден и отчаян ,че се надява и на малко.Нали искахме демокрация да пътуваме по чужбина малко са тези които имат възможности или излизат по принуда да търсят по-добро бъдеще .Нищо няма да се промени в тази страна това което Тодор Живков е построил сега не могат само да го боядисат .Всичко се руши и и ограбва .
  • 3 Хасан

    0 0 Отговор
    Да спрем червения Депесарски генерал

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Иван

    0 0 Отговор
    Нормално е да я изпревари . За това нелепо и тъпо същество , само идиот може да гласува .
  • 5 ****

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Да спрем рязаните карабини!
  • 6 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Турски член от партия ПРОСТ, защо не си ходиш при Ердоган?
  • 7 Гост

    0 0 Отговор
    На тая мога само една права лопата да и усуча ,нищо друго.
  • 8 ОСАТА

    0 0 Отговор
    Аз реших... ще бъде Цачева. По добре юрист, от колкото шефиор на такси тоест самолет приземен. НЕ ИСКАМ да печели Шеевски и Шоган с Р. ОВЧАРОВСКИ.
  • 9 John Gotti

    0 0 Отговор
    Вечна дружба ГЕРБ - БКП. Ха сега другари да ми кажете КОЙ е по-комунист от двамата.
  • 10 John Gotti

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: И междудругото честит ви парашутист спуснат от кукловодите от БКП.
    Знаете ли кои държави се управляват от генерали и съответно какви са им икономическите показатели? Е за това са ви такива пенсиите и заплатите. Народа си го е казал ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА или казано по комунистически ПРОСТ НАРОД ПО-ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА.
    Абе с две думи: като нещете асфалт - яжте самолети, като нещете и двете да сте мислили за кой КОЙ гласувате.

    Коментиран от #11, #13, #15

  • 11 кон

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "John Gotti":

    А цветнокож да те управлява/ Справка САЩ и БГ при Костов/ , по ли е добре?
  • 12 Георги

    0 0 Отговор
    Да ни е честит генерала, само военни и полицай. Това е елитът ни. Най умните и елегантните. Вечна дружба със СССР и Корея( коя ли).
  • 13 ром с БМВ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "John Gotti":

    Що бе?! Тиквата нали и той е генерал - нещо по въпроса?
    На 1-ви ноември празнувахте имен ден на Тиквата и Хелоуин, а не Ден на народните будители ))
    Радев е по-малкото зло в момента според мен!
    Винетките да коментираш?
    Корупцията докъде е...

    Коментиран от #14, #17

  • 14 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ром с БМВ":

    Така си е ,по малкото зло е и поне прилича на човек , за разлика от ГЕРБ-ерското ЙЕТИ.
  • 15 епа ти

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "John Gotti":

    Ей, не ме обиждай, не, че се обиждам въобще! Но ми писна от овци, които само мрънкат! Ако бяхме наржод, щя хме всички да спрем работа, излизаме на протист докато тъпите продажни военни и ченгета не арестуват и вкарат в затвора и Пеевски и Цачева и Местан и останалата кочина и Гоце и Овчеров и всичките които ни крадоха ив редиха от 70 години насам! Но нито сме народ, нито сме повечето даже единни. Ето даже в коментариите ви личи че всеки дърпа на неговата. Тогава какво мрънкате бе? Ако бяхме като праболъгарите и само се появи някой като Първанов местан Станишев Цецка Овчаров на дръвника щяхме да го пратим. А сега сме мърши. Аз не съм но като съм сред 98% мрънкащи мърши тук и аз съм част от това. Една птица пролет не прави! Не че харесвам мвойни кавги - никак даже! Но е достатъчно всички спираме работа, спира цялата държава да функционира и тия вредни паразити ще я духат и докато тия не са на окови в затвора няма да продължим! Ако ченгета и магистрати не искат и тях в затвора - така се гради България, не като нас! РАЗБРА ЛИ, обиждачо?
  • 16 555

    0 0 Отговор
    В последният момент народа ще се надигне и ще гласува за Цачева.
    Аз не знам какво правиха последните 3-4 месеца журналя и политолози та никой не ни предупреди за последствията от референдума, казва Слави на ромите " 3 пъти да" и те пишат "да" без никой да знае за какво гласува
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пейтриът

    0 0 Отговор
    Простете мила, моя, БГ Мамо, с бонбони да ме прелъстите няма да е само!
    Неща да имам нищо общо с Вас,
    Сърби ме за началникът Ви, коравият ми Праз!
    Кирливите Ви ризи аз познавам,
    Гласът за Вас посмъртно не си давам!
    За откровени селяндури не гласувам,
    Не ме интересува!
    Аз искам Вас... - И Винету, основно да Ви псувам!
    Надявам се в неделя на отчета,
    Всички заедно пред Вас..., - Да си извадим Чепа!
    Надявам се добре, да ме разбира дамата,- Простете ми за грубостта, но ...,
    - Да Ви ХХХХ Мамата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове