1 165 0

Гръмотевици и дъжд, над 2000 м - сняг

Анатоли Стайков

Облачността ще се увеличи и на отделни места в крайните западни райони ще има слаби превалявания от дъжд. На места в Дунавската равнина и в Източна България видимостта ще е намалена. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са от 4 до 9 градуса. 

През целия ден с преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток валежите ще се усилят и на места ще са значителни и придружени с гръмотевици. Ще е ветровито, с умерен, на север от планините и в Източна България временно силен вятър от юг-югозапад.

Привечер в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. С него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, само в крайните северозападни райони ще са между 7 и 10 градуса.

До сутринта валежите в по-голямата част от страната ще спрат и облачността ще се разкъсва. В крайните източни райони все още ще превалява дъжд, а по високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг, но бързо ще спре.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 2000 м - от сняг. Ще духа силен, по билата и върховете - бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад и с него ще нахлуе студен въздух. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7 градуса, на 2000 м - около 2 градуса.

Над Черноморието облачността от запад ще се увеличава и по-късно след обяд ще завали дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 15 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

България


Напиши коментар:


Публикувай