859 1

Близо 150 населени места в Североизточна България останаха без ток

Силните ветрове предизвикаха десетки аварии

Близо 150 населени места в Североизточна България останаха без ток
Снимка: БТА
Денис Джамбазов

Рекордно силните ветрове, достигащи на места до 100 километра в час, предизвикаха десетки аварии по електроразпределителната мрежа в Североизточна България днес. От ранните часове на деня екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи локализират и отстраняват повреди по въздушни линии средно и ниско напрежение. 

Ситуацията в Североизточна България се променя динамично. Към 14:00 часа, в резултат на ураганните ветрове, 148 населени места са без електричество. Засегнати са областите Силистра – 37 села, Разград – 33, Добрич – 27, Шумен – 24, Русе – 8, Търговище – 8, Велико Търново - 8 и Варна – 3 населени места.

Всички аварийни екипи са мобилизирани и снабдени с необходимото оборудване за отстраняване на повредите. Компанията е мобилизирала допълнителен ресурс от квалифициран персонал и техника, който е насочен към районите с най-голям брой повреди, съобщиха от пресцентъра на  електроразпределителното дружество.

Ръководството на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи е в постоянна връзка с местната администрация  за синхронизиране на действията и максимално бързо справяне с усложнената обстановка.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Емил
    Отговор
    1 18:19  13.11.16
    Кабелите под земята и нямат проблеми 😉

Напиши коментар:


Публикувай