1 761 1

Лоша шега на Борисов изигра самият Бойко Борисов

При всички случаи ще има промени в управлението, заяви Калоян Методиев

Анжелина Димитрова

Лоша шега на Борисов изигра самият Бойко Борисов. Това заяви за Факти.бг политологът Калоян Методиев, който коментира резултатите от балотажа на президентските избори и победата на ген. Румен Радев над кандидатът на ГЕРБ - Цецка Цачева.

Това е новият президент. Очевидно има желание за промяна в държавата. Той беше правилният човек на правилното място, който успя да въплъти тази промяна и да й даде посока, смята Методиев.

За този резултат от значение беше първо - самата кандидатура на ГЕРБ, второ - желанието на българите за алтернатива на управлението и трето – вотът „Анти ГЕРБ“.

По думите на Калоян Методиев обаче това категорично не е победа за БСП. Това е победа за ген. Радев и за всички противници на правителството. Има много, които са срещу правителството, които видяха в Радев шанс да се пробие статуквото, уточни той.

Мисля, че сме в началото на някакъв вид политическа криза, каза още Методиев.

„В зависимост от седмицата, която ни предстои ще може да се каже дали тя ще е голяма или ще мине по-леко. При всички случаи ще има промени в управлението. Някои политически субекти в държавата показаха, че вече не са жизнени на тези избори. Други нови звезди пък изгряха. Имаме нова кондиция на голяма част от политическите субекти, а и на пистата загряват нови играчи“, обясни още Методиев. По думите му сме в състояние на промяна на цялата партийна система и политическата конюнктура в страната.

Лоша шега на Борисов изигра самият Бойко Борисов. Никой с нищо не го е притеснил, никой не му е направил проблем, нито от опозиция, нито от някъде другаде. Той започна с Кристалина Георгиева и след тази грешка с ООН не се спря. На всеки два – три дни правеше големи политически грешки. Дори и до деня на самия вот. Дори и днес отново направи грешки с изказването си от сутринта. Виновникът, от началото до края, за ситуацията, в която се озова, е самия той, подчерта Калоян Методиев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Господин
    Отговор
    1 21:07  13.11.16
    Дай боже скоро "Тиквата" да не е само политически труп .

Напиши коментар:


Публикувай