1 798 1

Лоша шега на Борисов изигра самият Бойко Борисов

При всички случаи ще има промени в управлението, заяви Калоян Методиев

Лоша шега на Борисов изигра самият Бойко Борисов
Анжелина Димитрова

Лоша шега на Борисов изигра самият Бойко Борисов. Това заяви за Факти.бг политологът Калоян Методиев, който коментира резултатите от балотажа на президентските избори и победата на ген. Румен Радев над кандидатът на ГЕРБ - Цецка Цачева.

Това е новият президент. Очевидно има желание за промяна в държавата. Той беше правилният човек на правилното място, който успя да въплъти тази промяна и да й даде посока, смята Методиев.

За този резултат от значение беше първо - самата кандидатура на ГЕРБ, второ - желанието на българите за алтернатива на управлението и трето – вотът „Анти ГЕРБ“.

По думите на Калоян Методиев обаче това категорично не е победа за БСП. Това е победа за ген. Радев и за всички противници на правителството. Има много, които са срещу правителството, които видяха в Радев шанс да се пробие статуквото, уточни той.

Мисля, че сме в началото на някакъв вид политическа криза, каза още Методиев.

„В зависимост от седмицата, която ни предстои ще може да се каже дали тя ще е голяма или ще мине по-леко. При всички случаи ще има промени в управлението. Някои политически субекти в държавата показаха, че вече не са жизнени на тези избори. Други нови звезди пък изгряха. Имаме нова кондиция на голяма част от политическите субекти, а и на пистата загряват нови играчи“, обясни още Методиев. По думите му сме в състояние на промяна на цялата партийна система и политическата конюнктура в страната.

Лоша шега на Борисов изигра самият Бойко Борисов. Никой с нищо не го е притеснил, никой не му е направил проблем, нито от опозиция, нито от някъде другаде. Той започна с Кристалина Георгиева и след тази грешка с ООН не се спря. На всеки два – три дни правеше големи политически грешки. Дори и до деня на самия вот. Дори и днес отново направи грешки с изказването си от сутринта. Виновникът, от началото до края, за ситуацията, в която се озова, е самия той, подчерта Калоян Методиев.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Господин
    Отговор
    1 21:07  13.11.16
    Дай боже скоро "Тиквата" да не е само политически труп .

Напиши коментар:


Публикувай