13 Ноември, 2016 22:05, обновена 13 Ноември, 2016 23:02 4 138 16

Радев: В България има нова политическа ситуация

  • румен радев-
  • президент-
  • българия-
  • избори-
  • радев

Съзнавам своята отговорност и разбирам, че това е началото на най-важната мисия в моя живот, заяви Радев

Радев: В България има нова политическа ситуация - 1
Снимка: БТА

Уважаеми сънародници, днес демокрацията победи апатията и страха. Въпреки блъфовете за апокалипсис, вие гласувахте за промяна. Ясно е едно – вотът даде отрицателна оценка на властта. В България има нова политическа ситуация, в което няма нищо драматично.

Това заяви новоизбраният президент на Република България Румен Радев на пресконференция в НДК.

„Предстои всеки от политически актьори да извърши своя анализ и да се държи отговорно. Благодаря на всички, които днес гласуваха – не само за мен, но и за г-жа Цачева. Тя беше достоен опонент. Искам да благодаря на хилядите сънародници, които далеч зад границата, гласуваха и доказаха, че са неразривна част от България“, заяви Радев.

„За мен това е само началото. Съзнавам своята отговорност и разбирам, че това е началото на най-важната мисия в моя живот – да работя за сигурна и мирна България, в която да има единение, надделяващо омразата и разделението от миналото“, каза още новоизбраният президент.

„Нашите различия са богатството ни, а духовността и солидарността са нашата спойка. Можем да вървим напред, само ако вярваме в себе си. Тази победа е обща за всички нас, които обичаме България и не се страхуваме от бъдещето. Помня думите и ангажиментите си и няма да ги забравя“, заяви Радев.  

На въпрос къде ще бъде първата му официална визита като държавен глава на България - Вашингтон или Москва, Румен Радев отговори: „Всички лидери на много държави искат да се срещнат и с президента на САЩ, и на Русия, но това е много трудно. Не на всеки се удава. Надявам се по време на своя мандат да имам добър диалог с президентите и на двете държави“.

„Дали победата ни се дължи на наказателен вот или че сме правили етична кампания, мисля че отговорът е: и двете! Ние играхме за доверието на всички български граждани. За Великото народно събрания трябва да има конституционен проект, какъвто към момента няма. Ако г-н Борисов предлага простичко решение – да заповяда“, каза още Радев.

На въпрос дали смята да се отзове на поканата на Росен Плевнелиев, Румен Радев заяви: „Приветствам го за изразената позицията – това е държавническата позиция. Тя гарантира приемственост. Разбира се, че ще се отзова на поканата“

Относно въпроса за служебния кабинет, Румен Радев заяви: „По-рано от 22 януари нямам правомощия към този въпрос“.

„Относно ДПС – искам да благодаря на всички членове и симпатизанти, които гласуваха за нас. Както и тези на ГЕРБ, които гласуваха за нас. Цифрите са такива, че дори всички гласове на ДПС да бяха отишли на ГЕРБ, пак не им стигат – и то с много“, заяви Румен Радев.

На въпрос как ще запази етническия мир в страната по време на своя мандат, Румен Радев отговори: „България трябва да запази своята политика. Трябва да има приемственост. Ние имаме работеща политика. Аз ще се водя от законите и спазването на човешките права“.

Няма да деля хората по религиозна и етническа принадлежност. Всички сме български граждани и трябва да работим за просперитета на България. Ако съм встъпил в длъжност няма да стоя отстрани, но няма и да превишавам правата си. Застъпник съм на диалога при излъчването на следващия европейски комисар от България и за съставяне на служебен кабинет. Това посочи Румен Радев. Той заяви, че ще търси диалог за свалянето на санкциите срещу Русия с правителството и с колегите от европейския съюз.

Бойко Борисов не е държавник. Не мога да кажа това за човек, който превръща личната си трагедия в изпитание на държавата, заяви Корнелия Нинова.

Бойко Борисов заложи своето его на президентските избори. Държавникът трябва да е готов да споделя властта, обобщи ген. Румен Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геро

    0 0 Отговор
    Колко ли време ще е необходимо на БСП да ни докарат следващата икономическа криза или банкрут на банка?

    Коментиран от #11

  • 2 айдеее

    0 0 Отговор
    Пак ще затъваме в червеното блато...
  • 3 Име на гост

    0 0 Отговор
    Абе комунистически тролове, що не пишете вече??? Парата ли ви спря??? И без това смотаната държава се катурна у ряката. Да ви е честит новия прези-пилот дето не вдига самолета без червената перука. Прост народ, слаба държавица нещастна бих казал!!!!
  • 4 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    СЕГА ЩЕ ОТКРАДНАТ ПАРИТЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ
    АМА МНОГО ПРОСТИ ХОРА ИМАЛО В БЪЛГАРИЯ
    ДА ГЛАСУВАТ ЗА КОМУНИСТИТЕ И ТУРЦИТЕ
    А ДА ВИ Е ЧЕСТИТО
    С ЧЕРВЕН ПРЕЗИДЕНТ
    СЕГА ЩЕ СТАНЕ ЕДНА КАША И НЕСТАБИЛНОСТ В ДЪРЖАВАТА
  • 5 Към коментаторите във форума

    0 0 Отговор
    Убий глупака с мълчание,,Конфуций,,

    Коментиран от #12

  • 6 абе хора

    0 0 Отговор
    не разбрахте ли зе тея за нищо не стават , каквото е руско и който го подържа .....
  • 7 riffian

    0 0 Отговор
    Че толкова ли му е трудно на Боико да има президент,които не му е пудел.Само боикомагия може да направи от тия избори парламентарни.Ама защо ли прави така?
  • 8 Българин

    0 0 Отговор
    Тъпия пожарникар подари победата на КУРнелия.Сега е време за нови избори по нови правила.Стига мутри и бивши комунисти пребоядисани като гербери и реформатори.А БСП са бита карта избирателите им измряха.
    Време е за умни хора решени да градят нова България без КОЙ.

    Коментиран от #15

  • 9 Име на гост

    0 0 Отговор
    Да, така е! В шаха се нарича патова!!! Да ви е чести новият новият парашутист!!!
  • 10 Бай хой

    0 0 Отговор
    А най хубавото е че тиквата повяхна като препикано мушкато. Никога вече гейрп.
  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Геро":

    Източването на КТБ и слуховете около ПИБ са дело на тиквата и тия зад него. С един удар два заека: хем се крадват едни пари, хем се разклаща държавата и Орешарски. А тия от които са краднати, нищо не могат да кажат щото някои от парите така или иначе са крадени. Що нямаше слухове за други банки: щото другите са собственост на предимно чужди капитали и там тиквичко не може да бара. Същото е и с магазини и т.н., така че не се пробвай да плашиш с 90-те години. Нека видим кой ще дойде на власт пък тогава реви, щото така става като приказката за нероден Петко. Аз предпочитам тиквата да си изкара мандата и да лъсне тотално какъв крадец и боклук е, че има още многo заблудена сган по нашите земи. А и дори да падне, няма гаранция че следващите ще го гонят, че гарван гарвану око не вади! И всико е някак си безсмислено - или дъжават е тотално в батака и бойко бяга като крадлив мангал с това, което е успял да се накраде, или си прави някви сметки пак да направи нещо в стил КТБ и да се върне ня бял кон. А може и нещо да са се разбрали с БСП - примерно да ги разиграват тия номера за да бламират референдума.
  • 12 Цеко цървуля

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Към коментаторите във форума":

    Убий глупака с възхвалата му! - Аз! като го хвалиш, той ще се възгордее още повече. ... това срина Баце - самовъзгордял се маниак император. Ала забрави, че ни лъга много и ни писна от такива.... Е, сега ще си ближе раните на бутилка 200 годишно уиски с купчина пачки пред него размишлявайки - що е то политика и има ли почва у нас? като не чува гласа на Правдата, а само на началниците си? Дано генерала е за наше добро! Склонен съм да му вярвам. Но на БСПарите никак! За съжаление те пак са на кокал. Е, каквото такова.
  • 13 Др Иванов

    0 0 Отговор
    СЛЕДЕТЕ 5. НЕЩА: 1.Митниците, 2.Държавния резерв, 3.Еврофондовете, 4.Газта в Черно море, 5.Банките.
    След това се радвайте, защото БСП няма откъде другаде да вземе пари!!!
  • 14 лорда

    0 0 Отговор
    Имало НОВА политическа ситуация!? ХАХАХАХА
    Със стари к*рви, нов бардак.
  • 15 дасдасд

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Напълно съм съгласен. Нещата не са така както изглеждат. Пример: Аз гласувах за ген. Румен Радев, но на парламентарни избори по-скоро бих умрял отколкото да гласувам за БСП! Надявам се и другите да са гласували като мен и да мислят като мен! Просто изкараха кандидат, който ми хареса мисленето му, хареса ми като човек, като професионалист. Но БСП и ДПС НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ИДВАТ НА ВЛАСТ ПОВЕЧЕ!!!!!!!!!!!
  • 16 Цигането

    0 0 Отговор
    Бате Румениге, от мен ша знаеш ама един път ша казвам, значи Румениге и аз лъжа ама ти лъжеш баш кат дърт циганин ей. Цяла България ти повярва че си ама ти не си Петко Войвода нито Митко Бомбата. Ти си БСПарски комита!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове