2 284 11

Радев и Плевнелиев разговаряха

Двамата коментираха и настоящата политическа ситуация в страната

Радев и Плевнелиев разговаряха
Снимки БТА
Милена Трачева

Новоизбраният президент ген. Румен Радев се срещна с държавния глава Росен Плевнелиев. След приключване на срещата Радев се спря да разговаря със събралите се пред „Дондуков“ 2 журналисти.

Една от основните теми, които двамата са обсъдили, е била приемствеността между двамата.

"Обсъдихме основните функции, дейностите на президента. Срещата беше изключително ползотворна", заяви Радев.

Новоизбраният президент коментира и оставката на премиера Борисов, като заяви, че сега зависи дали парламентарно представените партии ще предприемат действия.

"Нека да видим какво ще каже най-голямата (партия), какво ще каже следващата (партия)", каза още той и категорично заяви, че с Плевнелиев не са обсъждали имена за служебно правителство.

Според него е рано да се говори за имена в евентуалното служебно правителство, тъй като са минали едва няколко часа от депозирането на оставката от страна на Бойко Борисов.

На проведената между Росен Плевнелиев и Румен Радев среща, държавният глава поздрави своя приемник с избирането му за президент на Република България.

Плевнелиев го покани в кабинета си на „Дондуков“ 2, където обмениха мнения по актуалната политическа ситуация в страната след изборите и след внесената от министър-председателя Бойко Борисов оставка на правителството.

Плевнелиев и неговият приемник обмениха мнения по необходимите през следващите дни и месеци стъпки, които следва да бъдат предприети от президентската администрация и от отговорните политически фактори в страната. От изключителна важност е да бъде запазено спокойствието в България, да бъде осигурена предвидимост и яснота относно предстоящите действия на институциите, съгласно записаните в Конституцията механизми и процедури на приемственост в изпълнителната и в законодателната власт.

Росен Плевнелиев и Румен Радев обсъдиха приключилите избори за президент и вицепрезидент и националния референдум и споделиха оценката, че изборният процес е протекъл без сериозни нарушения, по демократичен и легитимен начин.

Двамата коментираха и настоящата политическа ситуация в страната, с оглед на необходимостта от координирани и максимално публични и прозрачни действия на всички отговорни институции. За да бъде избегната политическа криза в страната, е необходимо да бъдат избягвани всякакви едностранни действия, на която и да е институция, а политическият и междуинституционалният диалог са основа за преодоляване на напрежението в обществото в следизборна ситуация, беше подчертано по време на разговора.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 16:25  14.11.16
  Една снимка и както казвахме в училище, разтягане на локуми и нищо конкретно. Такава статия може да я напише и гимназист.
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  2 16:28  14.11.16
  Добре е отишъл румен радев при президента даже още по-добре ще е да ходи всеки ден до 22 януари като стажант да се по-научи нещо защото той си е тъпо руско парче тип фуражка което бая ще има да излага България пред света!!!

  Коментиран от #6, #8

 • Прост
  Отговор
  3 16:42  14.11.16
  Случайно ли сегашният президент и антуражът му са избрали дивана под тази картина или искат да намекнат нещо?
 • ХаХо
  Отговор
  4 17:03  14.11.16
  Сега е време младите получили качествено образование и успели българи да направят партия и да пратят на заслужена "почивка" всичката гад грабила и унижавала народа 27 години. ХА ДАНО... и не ми се иска да продължавам!

 • Интереса клати !!!
  Отговор
  5 17:45  14.11.16
  То щото и чехала е западно отроче,навсякъде ръсеше тъпотий.....
 • 6 18:17  14.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 909 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  7 19:47  14.11.16
  РУМЕН РАДЕВ НА СРЕЩА С ЕДИН ПРОДАЖЕН ХАМЕРИКАНСКИ ПЛЕВНЬО !!! ОТ 2017 год. БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ПРЕЗИДЕНТ А НЕ ПРЕДАТЕЛ !!!
 • кроко
  Отговор
  8 21:11  14.11.16

  До коментар #2 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

  Лошото не е че евентуално ще ни излага 5 години, виж как роската го преживяхме. Лошото е че съществуват такива като теб, които ни излагат през целия си живот.

  Коментиран от #11

 • Надежди празни храните братя !
  Отговор
  9 03:43  15.11.16
  Руменчо е още по-зле и от Плевнелиев. Нито е политик, нито бизнесмен, нито икономист, нито инжинер, нито и военен специалист. Той е толкоз военен колкото и аз съм Командващ Гръмотевиците и Светкавиците. Гола вода - айрян без мляко. Жива мръвка е! Ще се огъва пред ЕС и САЩ посолството като ГЛИСТ!
 • антрашпиц
  Отговор
  10 08:31  15.11.16
  Към последния.Човекът е летец издигнал се от най ниското стъпало на йерархията до генерал а ти си един който щеси умреш от завист и освен да пишеш в нета друго неможеш...
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  11 10:43  15.11.16

  До коментар #8 от "кроко":

  - Виж как влезе в президентството Гоце - гол като пушка ! На излизане беше вече с 50 милиона ЕВРО напред !!! И само как приклякаше и се дупеше на руските пари ....! Плевналиев влезе с пари ! Ясни ,декларирани с платени данъци.... и той имаше самочувствието е смелостта да казва това което е в интерес на народа и на България ? Познай какво ще направи ще направи тоя Мики Маус Р. Радев? Руснаците вече го опитват на колко ще клъвне !!!

Напиши коментар:


Публикувай