2 104 6

ГЕРБ внасят в НС проекторешение, което подкрепя въпросите от Референдума

Калина Петрова

Димитър Главчев, Десислава Атанасова и Данаил Кирилов от  ГЕРБ внасят в Правната комисия на НС проект за решение, което подкрепя  въпросите от Референдума - изборът на депутати да става с мажоритарна система  с абсолютно мнозинство в два тура, да бъде въведено задължително гласуване на изборите и референдумите, както и да бъде намалена държавната субсидия  за партиите и коалициите да стане по 1 лев на получен глас. Точка 4  от решението предвижда до 15 декември Комисията по правни въпроси да внесе доклад за второ гласуване на приетите на първо гласуване законопроектти.

Това каза на пресконференция в Народното събрание Димитър Главчев от ГЕРБ. Данаил Кирилов, цитиран от БНР. Той уточни:

"Подкрепяме волята на избирателя по трите въпроса, на които избирателят е отговорил положително. Виждате, че в точка 4-та ние сме посочили най-краткият възможен срок. С оглед вече краткия времеви хоризонт на този парламент, сме предложили най-краткият срок, в който да би могло да се разгледат всички постъпили законопроекти по тези три въпроса, като тук припомням, че въпросът за задължителното гласуване вече е приложен.

По въпроса, който касае партийните субсидии, имаме готовност да внесем законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическите партии, като предложим отпадането на субсидията въобще -  тоест 0 субсидия. Включително и имаме разработка на отражението на отпадането на субсидията.

От ГЕРБ не отговориха дали ще разговарят с БСП по темата за бюджета. Депутатът Десислава Атанасова заяви:

Темата за бюджета на Република България касае на първо място, приемането му в постоянните комисии на Народното събрание. На второ място, това са срещи, на които лидерите могат да заявят своите позиции. От нас тримата няма нито един, който да е председател на парламентарната група на ГЕРБ, така че, надявам се на този въпрос господин Цветанов ще даде своя отговор.

Заседанията на парламента във вторник и сряда ще са от 14.00 часа, за да може бюджетът да мине през комисиите. Очаква се обсъждането на оставката на правителството да е в сряда.

В предложението сме предвидили - надяваме се Пленарна зала да подкрепи това -  до 15-ти декември Правна комисия да е внесла докладите за второ четене, тоест да е преминало вече първото четене и да се осъществи второ четене.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Фен
  Отговор
  1 19:03  14.11.16
  Бат Бойко е голям пич!
 • Нефен
  Отговор
  2 19:45  14.11.16
  Сега, като няма друг изход, ще направи св...рка и на слави. А какви ги говореше преди това. Айде бе! Сега ще видим гологлавият!

  Коментиран от #5

 • гост
  Отговор
  3 20:41  14.11.16
  Тоя на снимката като го гледам , чисто си е роден с мотика в ръка , него си е некадърен да стопанисва , тръгнал държава да кара . УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУу
 • кроко
  Отговор
  4 21:00  14.11.16
  Ся кво, тиквата ше се мазни на народа, а? И да се моли за по-къса памет.
 • ZZZ
  Отговор
  5 15:07  15.11.16

  До коментар #2 от "Нефен":

  REFERENDUMA E V POLZA NA GERB,A SLAVI E 4OVEKA KOITO IM IZPALNI PORA4KATA,BLAGODARENIE NA 3,5MLN OVCE KATO TEB

  Коментиран от #6

 • Киро
  Отговор
  6 10:09  18.11.16

  До коментар #5 от "ZZZ":

  Имаш ли 5-ти клас?

Напиши коментар:


Публикувай