Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 09:57 3 869 13

Не пипайте въпросите от Референдума

  • не пипайте-
  • въпросите-
  • референдума
Не пипайте въпросите от Референдума - 1

Нямам доверие и на парламента с партиите в него, заяви Слави Трифонов, който заедно със сценаристите от шоуто е инициатор на Референдума. Както вече писа Факти.бг Трифонов обжалва във Върховния административен съд решението на ЦИК за Референдума.

Според Трифонов трите въпроса от референдума трябва да бъдат приети по начина, по който е изразил волята си суверенът.

„Тук за някакви гласове да говорим, за политически дивиденти, които искат да извлекат партиите – това е толкова прозрачно и за съжаление е толкова неприятно, направо е гнусно. Не мога да го коментирам по друг начин, освен по този, който издават волята си три милиона и половина българи. Тези три точки трябва да бъдат приети по начина, по който ги искат хората“, каза Слави Трифонов в собственото си шоу.

На въпрос за последващо обжалване пред ВАС, Слави отговори: „По закон обжалването е в 7-дневен срок. Нашите адвокати, които се занимават с това, още откакто сме инициирали референдума, вече работят по въпроса и това, което предполага законът, ще бъде изпълнено, точно както го казва законът. Не се и съмнявам какво ще е решението на ВАС. Те дотук нямат нито един случай да са отсъдили в полза на хората, които подават жалбата. Но пък, откъде дa знаеш. Ще вървя по закон, докато трябва. За да се случи това, което трябва.“

Трифонов заяви, че е антисистемен играч: „Това, което трябва да се случи, за мен е промяна на системата, а не смяна на играчите.“

В отговор на въпрос на един от доброволците в студиото, Слави каза следното: “Според мен мажоритарната система е правилната и аз бих направил всичко. (…) Най-важно е да се променят правилата. Начинът, по който това да се случи, независимо какъв е – дали ще е по законов път или ще е пак по „законов“ път, казвам го в кавички, няма как да го кажа по телевизията по друг начин, но трябва да се промени системата и с мажоритарната избирателна система, и с налагането на правила, да речем, и електронното гласуване, което е от огромно значение, виждате всичките тия опашки. … Със смяната на тези правила нещата ще се променят и аз съм за това – да сменям правилата, а пък след това – каквото сабя покаже – каквото е необходимо.“

„Ясно е, че ЦИК е в услуга на своите господари, на своите началници. Следващите ходове са също по законов път и много скоро ще стане ясно дали дават резултат и ако не дават, ще стане по друг начин“, каза Слави Трифонов.

Според закона решението от референдума трябва да бъде обнародвано в „Държавен вестник“ от председателя на Народното събрание в тридневен срок след получаването му от Централната комисия за произвеждане на национален референдум след изтичане на срока за обжалване или след влизането в сила на решението на Върховния административен съд по чл. 24.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шутът популист

    1 1 Отговор
    Явно сме ударили дъното в интелектуалното развитие на нацията щом шутът Слави се превръща във фактор в политиката и се вживява като говорител на народа

    Коментиран от #3, #13

  • 2 Истината

    0 0 Отговор
    Не знам защо си въобразява,че хората са гласували заради него. Те гласуваха заради въпросите в референдума,независимо от кого щяха да бъдат повдигнати. И да не се заблуждава,че хората стоят зад него. Та той по нищо не се различава от Борисов:- жаден за пълна власт,смачква противоречащите му и безкрайна арогантност,с която задминава Борисов!

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Различен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шутът популист":

    А смятате ли, че не сме ударили дъното?? И дали с тези некадърни управляващи вече 27 години, не копаем надолу още??
  • 4 Различен

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Ма вярно. Същият популист и тиранин, като Бойко! И след като тези въпроси са належащи и хората ги искат и за това се говори от години, къде бяха тези смели "мъже" като Чехльо и обичащият мъжката любов Б. Б.., да ги зададат?
    Изп....растихте държавата и е@@те мамата на нацията. Изгонихте и продължавате да гоните младите и свестните от България. Ще горите в ада, за това!

    Коментиран от #5

  • 5 боя настана

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Различен":

    Много хубаво казано!

    Г.золизци и продажници. Арогантни, самозабравили се без капка трезва преценка, тролове на чужди идеи - това ни управлява вече 27 години.
    Как пък един свестен не се появи?! Няма ли достойни управници на това парче земя наречено България.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 рамзес III

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "боя настана":

    Ако знаеш пък предишните 45 какви бяха? Стригане ,бой и съветска музика -гънки от "кореком "!!!
  • 8 Тошо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Коментар до:№1;№2;№4;№5; и всички купени от БУДА!
    Аве вие нас за добитак ли ни взима бе подкупни атешета. Нали знаете че ще се усетим, че сте купени понеже пишете в работно време. Занчи това ви е работата, да обезкуражите народа, за да се скрие някъде за да не ви безпокои, докато го ограбвате.
  • 9 кроко

    0 0 Отговор
    Слави не е много прав, щото на мнозинството от хората, както и на мен, не им стана ясно как точно ще работи мажоритарната система. Сутринта едни точно за това се обясняваха по телевизията, че има много неясноти и трябва да има обществено обсъждане. На мен по-скоро ми мяза че тиквата иска да прекара нещата бързо-бързо за да може хем да обере малко позитиви, хем докато не са се усетили, да извърти така мажоритарната система, че да работи за големите партии и дори БСП си мисля че ще го подкрепят.
  • 10 Тошо

    0 0 Отговор
    Видяхте ли, че за №1;2;4 и 5 съм прав, че някой им плаща да пишат тези глупости. То наистина, те не са виновни - лоша работа няма, особено по време на управлението на мутрите. Все пак с=всеки е длъжен да си храни децата.
    НО ЩЕ видите, че те ще пишат утре след 9 часа - ПРЕЗ РАБОТНО ВРЕМЕ!
  • 11 голем праз

    0 0 Отговор
    Ти пък си голям тъпанар Слави - нагласена ти е играта.
    Кажи кой дава парата, надали радееш толкова за българския народ>
    Само глупаци биха ти повярвали, понеже ако радееше нямаше да ходиш с 200 души охрана и да караш коли от по 240000лв и нагоре!
    Така че си един голям - плешив клоун и искрено се надявам, хората да го осъзнаят преди да гласуват за теб, ако недай си боже по почина на Барека - дудука си решил да правиш партия и да се кандидатираш и ти!
  • 12 дедко чапи

    0 0 Отговор
    Тоя си спомням, че искаше да влиза във власта, още преди години.
    Тогава Бойко Борисов го отсвири, после оня започна да го плюе в предаванията си и тн. Марионетка и мегаломан е тоя дългия...
  • 13 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шутът популист":

    Дъното го ударихме когато тъпунгера стана премиер .А на теб плащат ли ти да пишеш идиотии?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове