1 145 9

Тома Белев продължава да се вихри като шеф на парковете

Тома Белев продължава да се вихри като шеф на парковете
Димитрина Ковачева

Тома Белев продължава незаконно да се изявява като председател на Асоциацията на парковете в България. През пролетта той загуби поредно дело в съда и отново се доказа, че управлява нелегитимно Асоциацията на парковете в България. Това се вижда от решение на Софийския градски съд, който обявява за нелегитимно общото събрание на Асоциацията на парковете, проведено на 26.07.2014 г. Съответно всички решения, включително и изборът на представляващия асоциацията Тома Белев, стават официално нелегитимни.

Новината за управленския хаос в Асоциацията на парковете в България не е нова, тъй като Върховният административен съд вече на два пъти е обявявал Белев за нелегитимен представител на организацията по делата 16780/2013 и 11721/2014. Чрез асоциацията Белев е входирал над 150 документа във ВАС, които въпреки невалидността си бавят реализацията на държавни и частни инвестиции с години.

Превземането на Асоциацията на парковете в България започва още преди 13 г. Тогава всички дирекции на природни паркове стават учредители, като Тома Белев е избран за председател на управителния съвет в качеството си на директор на парк „Витоша“. След като Белев губи конкурса за директор през 2011-2012 г., класирайки се на последно място, той обаче отказва да напусне и ръководството на асоциацията. Вместо това успява във взаимодействие с кадри на Изпълнителната агенция по горите по време на правителството на Пламен Орешарски да отстрани почти всички членуващи природни и национални паркове и да ги замести с физически лица, предимно негови лични приятели и бивши служители.

Така вече 4 години Тома Белев се разпорежда еднолично с всички имоти, финанси и авторитет на Асоциацията на парковете в България, без да е неин легитимен представител. Само един от проектите, в които асоциацията участва, е за над 8,5 милиона лева. Надали е случайно, че зелените НПО-та получават мощна медийна подкрепа именно от тези две медии.

Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите също продължават да поддържат нелегитимността на управляващите Асоциацията на парковете в България и факта, че почти всички природни паркове вече са напуснали организацията. Стои и въпросът каква е легитимността на Тома Белев в множеството държавни съвети и обсъждания, в които той е назначаван и канен в качеството си на нелегитимен представител на асоциацията.

 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бабата
  Отговор
  1 11:18  15.11.16
  Асоциацията на парковете в България явно се е превърнала в лична организация на Белев за източване на средсвта
 • батман
  Отговор
  2 15:09  15.11.16
  колко още измами тр да изкочат около този за да се сопре
 • Денис
  Отговор
  3 18:25  15.11.16
  Няма край наглостта на някой хора, не стига, че не прави нещо полезно, но и много вреди. Оставка!
 • Исмаил
  Отговор
  4 22:00  15.11.16
  За нкои хора правосъдието и законите явно не важат. Белев нагло демонстрира, че явно е нещо повече от всички нас и може да си прави каквито безчинства иска без да носи отговорност за действията си. Надявам се, че това безумие най-после ще спре. Протестираме срещи заграбването на институциите от Пеевски, обаче срещу този талибан никой не смее да каже нещо. Белев за мен не много по –вреден от Пеевски, защото където мине ни трева ни дървета не никнат.

  Коментиран от #5


 • Мрете
  Отговор
  5 23:41  15.11.16

  До коментар #4 от "Исмаил":

  Още един турчин/помак да се изкаже...
 • Мартин
  Отговор
  6 03:35  16.11.16
  Така се получава, когато Тома Белев е оставен от прокуратурата на свобода и си играе с природното богатство на страната!
 • Иван Христов
  Отговор
  7 03:56  16.11.16
  То затова и държавата е на това дередже, защото позволява компрометирани хора като Тома Белев - протежето на Иво Прокопиев, да се вихри!
 • Гелето
  Отговор
  8 19:37  17.11.16
  Тома Белев направо си плаче за затвор. От къде на къде ще се разпорежда с имотите и финансите на асоциацията на парковете в България след като върховният административен съд дори два пъти го е обявявал за нелегитимен представител на тази асоциация.
 • Роли
  Отговор
  9 21:06  17.11.16
  Безумна наглост. Тоя човек е направо за прокурор.

Напиши коментар:


Публикувай