15 Ноември, 2016 10:33 1 535 9

Тома Белев продължава да се вихри като шеф на парковете

  • тома белев-
  • продължава-
  • да се вихри-
  • шеф на парковете
Тома Белев продължава да се вихри като шеф на парковете - 1

Тома Белев продължава незаконно да се изявява като председател на Асоциацията на парковете в България. През пролетта той загуби поредно дело в съда и отново се доказа, че управлява нелегитимно Асоциацията на парковете в България. Това се вижда от решение на Софийския градски съд, който обявява за нелегитимно общото събрание на Асоциацията на парковете, проведено на 26.07.2014 г. Съответно всички решения, включително и изборът на представляващия асоциацията Тома Белев, стават официално нелегитимни.

Новината за управленския хаос в Асоциацията на парковете в България не е нова, тъй като Върховният административен съд вече на два пъти е обявявал Белев за нелегитимен представител на организацията по делата 16780/2013 и 11721/2014. Чрез асоциацията Белев е входирал над 150 документа във ВАС, които въпреки невалидността си бавят реализацията на държавни и частни инвестиции с години.

Превземането на Асоциацията на парковете в България започва още преди 13 г. Тогава всички дирекции на природни паркове стават учредители, като Тома Белев е избран за председател на управителния съвет в качеството си на директор на парк „Витоша“. След като Белев губи конкурса за директор през 2011-2012 г., класирайки се на последно място, той обаче отказва да напусне и ръководството на асоциацията. Вместо това успява във взаимодействие с кадри на Изпълнителната агенция по горите по време на правителството на Пламен Орешарски да отстрани почти всички членуващи природни и национални паркове и да ги замести с физически лица, предимно негови лични приятели и бивши служители.

Така вече 4 години Тома Белев се разпорежда еднолично с всички имоти, финанси и авторитет на Асоциацията на парковете в България, без да е неин легитимен представител. Само един от проектите, в които асоциацията участва, е за над 8,5 милиона лева. Надали е случайно, че зелените НПО-та получават мощна медийна подкрепа именно от тези две медии.

Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите също продължават да поддържат нелегитимността на управляващите Асоциацията на парковете в България и факта, че почти всички природни паркове вече са напуснали организацията. Стои и въпросът каква е легитимността на Тома Белев в множеството държавни съвети и обсъждания, в които той е назначаван и канен в качеството си на нелегитимен представител на асоциацията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бабата

    0 0 Отговор
    Асоциацията на парковете в България явно се е превърнала в лична организация на Белев за източване на средсвта
  • 2 батман

    0 0 Отговор
    колко още измами тр да изкочат около този за да се сопре
  • 3 Денис

    0 0 Отговор
    Няма край наглостта на някой хора, не стига, че не прави нещо полезно, но и много вреди. Оставка!
  • 4 Исмаил

    0 0 Отговор
    За нкои хора правосъдието и законите явно не важат. Белев нагло демонстрира, че явно е нещо повече от всички нас и може да си прави каквито безчинства иска без да носи отговорност за действията си. Надявам се, че това безумие най-после ще спре. Протестираме срещи заграбването на институциите от Пеевски, обаче срещу този талибан никой не смее да каже нещо. Белев за мен не много по –вреден от Пеевски, защото където мине ни трева ни дървета не никнат.

    Коментиран от #5

  • 5 Мрете

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Исмаил":

    Още един турчин/помак да се изкаже...
  • 6 Мартин

    0 0 Отговор
    Така се получава, когато Тома Белев е оставен от прокуратурата на свобода и си играе с природното богатство на страната!
  • 7 Иван Христов

    0 0 Отговор
    То затова и държавата е на това дередже, защото позволява компрометирани хора като Тома Белев - протежето на Иво Прокопиев, да се вихри!
  • 8 Гелето

    0 0 Отговор
    Тома Белев направо си плаче за затвор. От къде на къде ще се разпорежда с имотите и финансите на асоциацията на парковете в България след като върховният административен съд дори два пъти го е обявявал за нелегитимен представител на тази асоциация.
  • 9 Роли

    0 0 Отговор
    Безумна наглост. Тоя човек е направо за прокурор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове