15 Ноември, 2016 12:56, обновена 15 Ноември, 2016 18:41 2 868 23

ЦИК официално обяви Радев за президент

  • румен радев-
  • президент-
  • избори

Решението предстои да бъде публикувано в Държавен вестник

ЦИК официално обяви Радев за президент - 1

Генерал Румен Радев печели президентските избори у нас с 59.37% от гласовете на отишлите до урните. Това сочат данните на ЦИК при 100% обработени протоколи, които ЦИК обяви днес на брифинг.

Резултатите бяха оповестени от председателят на ЦИК Ивилина Алексиева. Според данните, кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова, издигната от инициативен комитет и подкрепена от БСП, получава 59.37% подкрепа или 2 063 032 действителни гласа.

За Цецка Цачева, издигната от ГЕРБ, са дали вота си 36.16% от гласувалите. Това са 1 256 480 действителни гласове.

Квадратчето „Не подкрепям никого” са попълнили 4.47%, или 155 398 души.

Извън страната за генерал Радев са гласували 52.24% от избирателите. Цецка Цачева получава 43.52%. Квадратчето „Не подкрепям никого” са попълнили 4.23%, или 4 413 избиратели.

Въз основа на окончателните данни ЦИК обявяви за избрани президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова, а решението ѝ предстои да бъде публикувано в Държавен вестник.

Алексиева обяви резултатите от проведения първи тур на изборите за президент и вицепрезидент, проведени на 6-ти ноември по кандидатски листи, предложени от партии и коалиции и инициативни комитети по реда на вписване в бюлетината както следва:

№ 2 Веселин Марешки - 427 660 действителни гласове;

№ 3 Велизар Енчев и Биляна Велева Грънчарова ПП "Българската пролет"- 18 213 действителни гласове;

№ 4 Пламен Орешарски и Данаил Папазов - ИК - 253 729 действителни гласове;

№ 5 Жорж Ганчев и Кольо Парамов, Християнсоциален съюз - 27 928;

№ 6 Дияна Димитрова и Габриел Герасимов - ИК - 4 362 действителни гласове;

№ 7 Трайчо Трайков и Съби Събев - РБ - 224 734;

№ 8 Бисер Миланов и Красимир Настев - ИК- 3 215;

№ 10 Александър Томов и Радослав Радославов Българска социалдемокрация - 9 513 действителни гласове;

№ 11 Йорданка Колева и Веселин Христов - ИК - 4 182;

№ 12 Татяна Дончева и Минчо Спасов - ПП Движение 21 и ПП НДСВ - 69 372;

№ 13 Румен Радев и Иляна Йотова - ИК - 973 754 гласа;

№ 14 Господин Тончев Томев и Андрей Андреев - ПП Българска демократична общност - 6 855;

№ 15 Ивайло Калфин и Любомир Халачев - Коалиция Калфин президент - 125 531;

№ 16 Камен Попов - Георги Неделчев - ИК - 5 212;

№ 17 Цецка Цачева и Пламен Манушев - ПП ГЕРБ - 840 635;

№ 18 Румен Гълъбинов и Веска Волева - 10 286;

№ 19 Красимир Каракачанов и Явор Нотев - Коалиция Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО - 573 016;

№ 20 Емил Рамадан и Момчил Добрев ПП "Балканска демократична лига" - 6 089;

№ 21 Пламен Пасков и Светлозар Съев - ИК - 10 103 действителни гласа;

№ 22 Димитър Маринов и Радослав Петров - Българско национално обединение - 14 974 действителни гласа;

№ 23 Николай Банев и Сали Шабан - ИК - 4 196 действителни гласове;

"Не подкрепям никого" - 214 094;


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те ся накъде?

    0 0 Отговор
    Сега ще отговаря на партията БСПто, пътеводителка и вдъхновителка на всички наши победи само с "тъй вярно и слушам". А ми, че де ш одиш, че няма да слушаш, нъл БСПто тъ избра за най-добра примамка. Народа клъвна кат шаран голям и ти Руми си до там!
  • 2 ленин

    0 0 Отговор
    С празником!
    Поздравления на всички Другарки и Другари, да си върнем България, да си върнем социализма.
    Няма нищо по хубаво от социалистическия строй, от комунизма и от Москва!
    Я люблю тебя товарищ Путин, я люблю!
    Хороше люди, поздравляю вам!
  • 3 Morgoth

    0 0 Отговор
    Да живеят Ал Бънди и кемтрейлсовете :)

    Това в кръга на щегата. Сега по-сериозно - надявам се както повечето президенти до сега генерала да се еманципира от партията която го е издигнала и в най-скоро време вицето да бъде сложено на мястото за вице, а президента да си поеме собствен курс.
  • 4 А МИ В КИТАЙ НЕ Е ЛИ КОМУНИЗЪМ

    0 1 Отговор
    А ми България не бе ли по-жива и по-стабилна и по-устроена и сигурна най-вече при СОЦИАЛИЗЪМА? Кажи ве Мурджо!

    Коментиран от #8, #9

  • 5 О Колко си Прост

    0 0 Отговор
    До членовете на Гастро Езофагиална Рефлуксна Болест!
    Не разбирам "Що се занимавате с Глупости" ?
  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор
    А най хубавото е че гейрб ги наритаха като квартална мастия.
  • 7 Сценарият

    0 0 Отговор
    Ако погледнем на събитията мащабно, истината е че сценаристите си прибират проекта Баце. Рано или късно щеше да се случи. Това е най-същественото ! Останалото - как точно се случва това - са подробности ! Очевидно е наредено на главния герой да разпилее дясното, да се самосвали от сцената и да я предаде на актьори с откровено проруски профил. Ето защо големият въпрос за всички нас е КОЙ са подготвили за главната роля и как ТОЙ ще изпълнява поставената му задача - елегантно под шапката на НАТО и ЕС, постъпателно като руски Троянски кон в Европа или безпардонно като Балканско магаре ? Що се отнася до задачите на останалите актьори от сцената, не е толкова трудно по делата им да ги познаем...
  • 8 пенсионер

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "А МИ В КИТАЙ НЕ Е ЛИ КОМУНИЗЪМ":

    В Гърция нямаше СОЦИАЛИЗЪМ и РУСКИ ПОДЛОГИ пък като гледам не знам гога ще им стигнем заплатите и пенсиите???
  • 9 европееца

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "А МИ В КИТАЙ НЕ Е ЛИ КОМУНИЗЪМ":

    Айде още един ревлю по цоциализъма. По соца имаше кореком, а сега всеки магазин е кореком, пазарувам с левове корекомски яйца, по соца се пътуваше само до социалистическите клозети, а сега пътувам, където си поискам за без пари, за 10 евро летя по Европа, няма визи, няма мизи, цените са по високи, но пък заплатите скочиха минимум 5 пъти, така, че сега е дори по евтино, а за качеството няма да говорим.
    И щях да пропусна, не чакам за кола 30 години, ако може да се нарече кола, а отивам и си я купувам, западна, от магазина, вярно на лизинг, но не ме бърка да си плащам вноските!
    Ти ако си лузър си е твой проблем, макар, че явно си такъв, щом ревеш за скапания соц, явно новата лада и панелката са били върхови постижения в социалистическият ти блян.
  • 10 До пенсионера,че за Гръция де.

    0 0 Отговор
    И техните че и наще заплати и пенци идат от една съща статия-заборчняваща, дето и казва Отпусната помощ, Субсидии, средства от фондовете на ЕС. Те се дват не за добро а за да задлъжнеем тъй че да няма как да ги върнем. Гръците вземат и не мислят да връщат защото имат хиляди острови за продаване. А у нас е само о.Болшевик. И като така следва да напомним че и мама на тати не бута просто ЕК така, следва че требе да си заложим държавата. А когато тя стане чужда, ти скъпи ми пенционерю със своята панелка пълна с хлебарки и на никому не нужна ще се търси способ за РЕДУЦИРАНЕ НА ПОПУЛАЦИЯТА. Ти си ненужна твар за тях, ако да се мислиш за западняк. Ако съм грешен защо искат за нас ВИЗИ и още има ШЕНГЕН, случайно ли е? Борчлия да не ставаш че ще си загубиш и покрива и палтото. Ама нейсе днес е демокрация, може да къкаме и на тавана,що не нали е свобода. Яж пий и за утре не мисли.
  • 11 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    аиде на хаирлия да ви е.следва и троината коалиция :бсп,дпс и някои популист и да не ревете като се повторят работите от преди няколко години.почнаха да се появяват и новите стaри играчи и да показват че нищо не се е променило.идва румбата овчаров,идва вальо златев и т.н. убостници дето заедно със стефан данаилов припяват :мама ,льотчику люблю.та сега ясно ще се види колко е по-добър този генерал от гадния плевнелиев :)!путин и тръмп ще го харесат много ,а българия ще цъфне та върже:)))!та само пълен идиот може да си мисли ,че като повтаря едни и същи деиствия може да очаква различни резултати,но мечтите на соцносталгиците са безплатни,хората и кебабчетата на изборите също!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Облиза си раните, получи инструкции от Козяк и почна да квичиш, като скопено прасе. Използваме сарказъм за да плашиме електората, е нЕма нужда, Сеска ги изплаши достатъчно. Комунистите щели да дойдат на власт, ми те не са си тръгвали от властта. А БСП сигурно ще сглупи, и пак ще дойде мутрата-комунист, и кво цъфтим ли?

    Коментиран от #14

  • 13 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Деске мари, за чехльо ли ривеш? Та той горкичкият не бе социалист а направо комунист и комсомолски номенклатурчик.

    Горкичкият той пожела на новият президент да схазва Конституцията. А самият плювалник си имаше и вила на брега на морето и офшорни сметки и вила на кипър.

    Всички козяци ли сте толкова пластмасови?

    Коментиран от #15

  • 14 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "на Деса шушито":

    вече не съм козяк ,тръмп не е моя човек ,сега путинофилите ще се радвате на цру подобно на кгб.ти тук си си менил мнението 1000 пъти както и ника особено като те навра знаеш къде,така че новата ситуация няма да ти се отрази зле на егото :)!я разкажи сега генерала що е такваз мишка?плевенлиев бил женчо приказваше ,само че плевнелиева не се пъчеше като дето е жена на новия ни президент :)!тази си личи че го строява генералчето в 100 редици и сега ще дава наклон на политиката му.та с нищо не ме учудва генералчето ,обикновен генерал от нереформираната българска армия .не случаино в москва са толкова доволни.следват и екстрите овчаров и доган , а леко и по терлици пеевски,златев,ковачки и т.н. строители на съвременна българия дето бяха посъбрали малко перките .та дано си им нещо рода щото скоро ще тропаш с празната тенджера отново,но ти си свикнал :)!
  • 15 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    плевнелиев имаше от преди да стане президент ,а този ще си построи сега от твоята пенсиика споко.нали видя мамашка как пъчи ц.ци до него ,тя е новата президенша и не е случаина работа шъ знаиш.те така и на работа са я взели като е стиснала генералчето ,а тои е изокал да я взимат.ама такива ви трябват на вас точно си го заслужихте,а плевнелиев или чехлио е поне 100 пъти по-голям мъж от тоя поне що се отнася до оношението му със жената.онзи стана президент въпреки желанието на половинката му ,а този не би пръднал без разрешение,но няма проблем онзи е чехлио този е мъжкаря :))!

    Коментиран от #16, #17, #18, #19

  • 16 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Така е, чехлю е "истински" мъж, ама вие третополовите здраво се подкрепяте. Заставате "твърдо" един зад друг! Къде беше жената на твоя "истински" мъж по време на простеенето му? Къде е жената до Тиквона? А до теб има ли мъж, жена или квото там се определя?

    Коментиран от #20

  • 17 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Епа, трол заспал, ся прочети си написаното и ми кажи не е ли 100% вярно за гербаджиите! Леля ти цецка да не би да не е точно така, както описваш генералшата?

    Коментиран от #21

  • 18 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    И ти да беше министър на строежите при бочко, и ти щеше да имаш вила преди да те хване за ушите и да те направи президент. Теб май нещо те е яд не не си успял ни при комунизма, ни при демокрацията да намажеш, а?
  • 19 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Ма деске ма, каква е разликата да престъпиш Конституцията Преди президенстването. Престъпника си остава престъпник дори и облечен във власт. Отнася се за тиквата буда и за мафиота чехльо.

    Да ти припомня че бреговата ивица е изключителна държавна собственост. И плювалника не е единствения тарикат който е извършил подобно престъпление. Хиляди са мутричките ограждащи с огради и язовири и части от бреговата ивица на Черно море. И народът като бойко умен не знае да си търси правата. Само в гейберска България има пристанища и части от брега с ограда и дори върха на наглостта слагат табели частна собственост.

    А относно новата президентша нищо им няма на деса дългата. И е от Бургас. То и на юлиана нищо им нямаше но като си знаеше що за стока е роската предпочете да не се излага.

    Коментиран от #22

  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "на Деса шушито":

    на този жена му не е до него ,а пред него.на плевнелиев жена му бе против избирането му за президент и тои не я послуша ,демек направи квото реши,а тук жеа му го е накарала да стане президент.няма да сравнявам и двете жени като качество то се вижда ,ква е тази на плевнелиев и ква е тази.борисов има поне 100 жени , иначе онази с банката само като и свирне и акустира.да сравняваш този с борисов по отношение на жените е като да сравняваш жив с умрял.

    Коментиран от #23

  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "кроко":

    цецка е същата за съжаление и не гласувах за нея .лошото е че българина е поставен пред идиотски избор и нормалните се чудехме кво да правим .и не е вярно че плевнелиев е изкарал парите си като министър,напротив тои бе успешен и некурумпиран министър изкарал парите си преди това и затова му бе предложено да стане министър ,като успешен бизнесмен .като идваш в софия иди до бизнсепарка провери кои и кога го е построил и след като се снимаш за спомен помисли ти би ли могъл да направиш нещо подобно и дали господин генерала с нафуканата женичка би успял?
  • 22 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бай хой":

    ква плажна ивица кви пет лева бе полов?от къде накъде го намеси плевнелиев в плажната ивица и мафиотите?иначе може да сравниш кво работи юляна и жената на генерала ,как се реализират двете.за мен е много по-достоино поведението на плевнелиева от прозиращите мераци на новата президенша.като новата сме имали хиляди ,а като тази на плевнелиев ни една за съжаление.
  • 23 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Само дето на плювньо жена му никой не я е виждал! И се стегни малко, чак толкова ниско недей да падаш да обсъждаш жената на президента. Ти да не водиш някакво жълто предаване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове