5 961 5

Опитват се да вкарат ген. Радев в капан

В политическия живот не може да се ходи като слон в стъкларски магазин, заяви бившият служебен премиер

Опитват се да вкарат ген. Радев в капан
Анжелина Димитрова

Винаги може да има по-голяма, по-драматична и по-трагична криза. Целта правителството да стане жертва на президентските избори е постигната. Сега рикошетът е обратен – президентската институция ще трябва да поеме негативите на парламентарната криза. Тази позиция изрази по БНР бившият служебен премиер Ренета Инджова:

„Протестен вот от такъв мащаб, с 20% преднина на единия от кандидатите, означава, че народът тотално протестира. В политическия живот не може да се ходи като слон в стъкларски магазин.“

Според Инджова на новия президент му подлагат „динена кора или капан“, защото ще работи в условията на парламентарна криза:

„Около него една кохорта от шамани, идеолози, врачки, църковни деятели казват какво ще прави и какво няма да прави. Той няма да бъде оставен. Моля се професията му на пилот да е решаващото му качество, за да го накара да изхвърли от самолета всички излишни и вредни товари за президентството.“

Ренета Инджова определи процедурата по свикване на ВНС като „достатъчно сложна юридически и политически като феномен“ и прогнозира, че няма да се стигне до свикването му:

„Няма да могат да го направят, защото преди това е необходимо да бъде одобрен нов проект за конституция, къде е той?“

Нашата орисия е непрекъснато да гледаме как се правят грандиозни политически ходове, смята още бившият служебен премиер:

„Нещата изглеждат добре само в очите на тези, които издевателстват над българския народ и се правят, че ще му въвеждат демокрация.“

Инджова се самоопредели като „обезправен гражданин на България“, защото, по думите ѝ, няма справедлив достъп до правосъдие.

Според нея и сегашните закони са работещи и във вида, в който съществуват, „чрез тях са могли да бъдат затворени един куп престъпници, при това отдавна.“

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 16:09  15.11.16
  Първият излишен товар за изхвърляне от самолета му е вицето и цялата и партия :)

  Коментиран от #2

 • Чичо ви
  Отговор
  2 16:53  15.11.16

  До коментар #1 от "Morgoth":

  Няма, няма-а-а... Без тях как ще вдигне самолета ?

  Коментиран от #4

 • Гост
  Отговор
  3 18:06  15.11.16
  Всичко което е около новия президент мирише. Да го изхвърля час по скоро иначе самолета пада.
 • кроко
  Отговор
  4 18:17  15.11.16

  До коментар #2 от "Чичо ви":

  Много лесно, след като вече е седнал на пилотското място. Да не би сега да го вдигна заради илияна и крадците от БСП? А Ренета Инджова е права за всичко.
 • обикновен
  Отговор
  5 19:55  15.11.16
  Дано стане президент на всички българи а не на върхушката на социалистическата олигархия. Толкова пъти сме сърбали горчивата попара на социалистите че изтрихме по някой чифт обувки от протестни митинги.Карат ни метафорично да мечтаем да ритнем силно герб в краката и да забием едно силен юмрук в лицето на социалистите.

Напиши коментар:


Публикувай