934 2

Бойко Борисов е добър като Дядо Коледа

Йорданка Фандъкова щеше да е правилният избор за кандидат-президент

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Анжелина Димитрова

Бойко Борисов е добър по душа като Дядо Коледа. Той беше толерантен към всички, прави компромиси, раздава постове, за да има стабилност, прощава, а на него никой не прости. Така бившият конституционен съдия Георги Марков коментира по bTV политическата ситуация у нас.

По думите му ГЕРБ загуби президентските избори, защото са подценили мажоритарния им характер. БСП добре си изигра картите, издигна един деполитизиран човек, макар и формално ляв. Той не е участвал във властта и така успя да разшири ветрилото и да получи подкрепата. ГЕРБ заложи на чисто партийна кандидатура, посочи, той.

Марков описа компромисите, които Борисов е направил и са довели до загуба на електорат. „Не е виновна само Цачева. ГЕРБ загуби десни избиратели, защото 2014-та, за да не идем на избори до дупка, Борисов направи най-толерантното, което можа да направи един политик – сложи за вицепрезидент кандидат на БСП, протестъри сложи за министри, Мая Манолова я сложи омбудсман. Цялото ДСБ е във властта, Москов. Радан Кънев го качи на гръб и го заведе при Меркел. На реформаторите даде несъразмерно участие във властта. Издигна Бокова за ООН – ненавиждана от сините избиратели”.

Той беше категоричен, че Йорданка Фандъкова щеше да е правилният избор за кандидат-президент. Тя не е казала нито една глупост откакто е в политиката и отговаря най-добре на логото на ГЕРБ.

Той посочи, че се е чул с премиера в оставка го е посъветвал – избори до дупка.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Йоан Каратерзиян
  Отговор
  1 11:05  16.11.16
  Всъщност няма как ГЕРБ да не загуби десните избиратели. ГЕРБ никога не е била дясна партия. Напротив - от самото си съществуване, ГЕРБ е комунистическа партия. Няма дясна партия, която само да разпределя пари, получени наготово. Няма дясна партия, която да се ръководи еднолично. Няма дясна партия, която да се разправя с опонентите си по този безпардонен начин...
 • Гроб
  Отговор
  2 11:53  16.11.16
  Бойко гроб да го прости.Амин

Напиши коментар:


Публикувай