16 Ноември, 2016 10:34 1 536 13

ПФ и БСП да кажат откъде ще вземат парите за увеличаване на пенсиите

  • антони тренчев-
  • пф-
  • откъде-
  • парите-
  • пенсиите

От къде ще се вземат парите, от заплатите на учителите, от парите за здраве или от парите за опазване на границите, попита Антони Тренчев

Всички в РБ също искаме увеличение на пенсиите на българските граждани, но който от ПФ и БСП предлага по телевизията минималната пенсия да стане 300 лева, да каже публично откъде ще вземе парите - от заплатите на учителите, от парите за Спешна помощ и здравеопазване или от парите за отбрана и опазване на границите. Това каза в студиото на БНТ тази сутрин Антони Тренчев, народен представител от РБ.

Никакви патриоти не са хора, които искат едва 300 милиона лева, вместо 3-4 милиарда, за увеличение на пенсиите, каза още той. Според думите му пред НС има ясна алтернатива - един изпълним, десен и реалистичен бюджет, предложен от МФ, срещу социалистически и популистки екзотики, които се предлагат от БСП, АБВ и, за съжаление, според него, от ПФ, които са част от подкрепящото мнозинство. По думите му е тежък популизъм екзекуторът на българските банки Румен Гечев, председателят на БСП Нинова или Радан Кънев през статуси във ФБ да предлагат нов бюджет или екзотики като отпадане на плоския данък.

 

РБ като отговорен и коректен партньор, ще подкрепи бюджета за 2017 година, защото залага на ясни десни приоритети за реформи – 230 милиона лева повече за по-качествено образование, над 800 милиона лева повече за превъоръжаване и опазване на границите и над 300 милиона лева повече за здравеопазването на всички българи, каза Тренчев. Той посочи, че сега се залага на увеличение на минималната работна заплата, защото има преизпълнение на приходната част на бюджета, но беше скептик, че при ляво управление, такова преизпълнение ще е възможно.

 

Гръбнакът на българската икономика е малкият и среден бизнес и именно той трябва да се стимулира, за да са налице предпоставките за по-високи доходи, посочи още Тренчев. На въпрос за данните от вчера, че България има ръст на БВП от 3,5 %, той отговори, че страната има да наваксва загубите от кражбите на века, свързани с КТБ и „Белене”. По някои от реформите вече има видими резултати и ръстът го показва, по други темпото трябва да се ускори, но това вече ще е задача на други хора, обясни Тренчев. 

 

Той разкритикува БСП и ДПС, че още не са обявили позициите са за Бюджет 2017 г., а тичат по кулоарите и търгуват следизборно. По отношение на желанието на БСП да се премахне плоският данък, трябва да се има предвид, че целият български бизнес, стратегиите ни за привличане на инвестиции, икономиката ни, която бележи ръст на БВП,  се базира на 10 % плосък данък. Популизъм и много безотговорно е да се флиртува с това предимство на държавата ни, каза още Тренчев, като подчерта, че за РБ, е по-важно да се осигури спокойствие  и предвидимост за бизнеса  и гражданите, за личната им сигурност. А за БСП и ДПС бе категоричен, че те не могат да управляват почтено публични финанси и това хората го знаят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПФ и БСП

    1 1 Отговор
    Ше крадем по-малко и няма да пускаме толкова много контрабанда!
  • 2 не знам

    1 2 Отговор
    Мии.. Откъде ли да вземат пари за увеличение на пенсиите... Чакай да помисля... А, сетих се! Защо пък не от парите за мигрантите?

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "не знам":

    Като се откажем от ЕС 1.6 милиарда ще останат при нас. Това ни е членството в този скапан ЕС на година. Това не е съюз, а МОНОПОЛ на по силните върху нас.

    Коментиран от #9

  • 4 Про

    0 1 Отговор
    Ами от където взехте за полиция още 1 млрд .Бюджета намвр от 1млрд. скочи на 2млрд ...Питайте Тиквата от къде ги е ввзел...ама го гласувахте..и не питахте откъде пари за МВР
  • 5 Патето Яки

    0 1 Отговор
    Пенсиите могат да се оправят когато богатите и печелившите започнат да плащат мааалко повече. Премахване на плоският данък за физическите лица за заплати и замяна с прогресивен - до 1000лв 8% за горницата над 1000лв на всеки 100лв по 1% така до 30%. Тавана на осигуравките да се качи от 2200лв на 5000лв защото големите заплати за горницата над 2200лв не плащат осигуровки.
    Фирмите да плащат данък, малките 10% големите 15%. Сега е обратното малките заплати и фирми плащат данъци и осигуровки повече от големите. Сега фирмите с малък доход плащат 15% данък а тези с големи доходи 10% данък а трябва да е обратно.
    Но депутатите и министри милионери няма да го направят докато не бъдат изметени от работещите.

    Коментиран от #6

  • 6 Бате Цецо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Патето Яки":

    Твърдо съм за запазването на плаския данък. Той извади от сивата иконмика много от фирмите и привлече инвеститори.
    Таванът на осигуровките в момента е 2600 лв. иначе и аз подкрепям идеята да няма таван.

    Коментиран от #13

  • 7 16МЛРД КТБ ПЕТРОЛЕН КАРТЕЛ МАЛКИ ПИЦИ

    1 0 Отговор
    Ми, от субсидиите ви примерно, песче келяво. Или от парите за кафявите от Индия, или пък от тези за ислямските насекоми. И още много примери мога да дам.
  • 8 Възмездие

    1 0 Отговор
    Само да осъдят крадците от началото на прехода и да се конфискуват накрадените държавни активи и пасиви ще има за пенсии за 30 години и повече.Сигурен съм че ще им приседнат на поколението тези крадени пари от отрудените хорица........
  • 9 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Мн мразя да ме гледат в очите и да ме лъжат!!!А ако прочетеш официалните доклади за баланса между вноски на БГ към ЕС за членство и получените пари от там за БГ ще разбереш че за периода 2007-2014г включително сме внесли 6,2 милиарда лв.,а сме получили 20,9 милиарда лв по европейски и кохезионни фондове,по преки плащания на декар/обраб. площ,по земеделски фондове за развите на селските райони и рибарство,предприсъединителни фондове,фондове за заетост и т.н. и т.н..За метро и магистрали пък да не говорим.За миналата 2015г вноската ви е била около 800 милиона лв,а получените средства са били 6,2 МИЛИАРДА ЛВ.,като към тях са прибавени ДОПЪЛНИТЕЛНО още 300млн за с.стопанство.И да ми говориш ти "тинтири-минтири" и "що ли стоим още в ЕС"...е няма да се доизкажа,щото ще ми изтрият поста!
  • 10 7777777

    0 0 Отговор
    В Румъния само от вкарването в затвора на корумпирани политици и отнемане на незаконно придобито имущество в полза на държавата са събрани 2 милиарда евро. Ето така работи госпожа МАКОВЕЙ! Разбра ли г-н Тренчев!
  • 11 пешо от мала фуча

    0 0 Отговор
    а бе гявол,ми сметката е елементарна:
    държавата не внася на своите държавни и общински служители
    пенсионните осигуровки в пенсионния фонд,а те са около милион
    и половина служители средно със заплата от 1500лв
    на тази заплата вноската в пенсионния фонд е около 400лв
    е,милион и половина по 400лв са 600млн лв ВСЕКИ МЕСЕЦ
    на 2млн пенсионери средно по 300лв ОТГОРЕ на месец!
    и тези пари ИМ СЕ ПОЛАГАТ!
    толкоз!
  • 12 ТИКВОЧА

    0 1 Отговор
    Спрете измисленото ви саниране което е от бюджета на нас българите .От къде на къде ще ми дърпате един милярд на година та да санирате на ромите от Столипиново блоковете аз живея в къща що не ми отпуснат пет хилади да санирам и аз. Ето от тук ще дойде увеличението на пенсии те. И Боко ако се чуди защо народа му би такъв фалцет нека попита един обикновен българин.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бате Цецо":

    Има и други начини да се изкара сивата икономика на светло, но проблема не е в малките, които спестяват някой лев данъци: тези пари пак отиват по веригата под формата на ДДС при потребление на стоки и услуги и т.н. Проблема е в краденето под всякаква форма, било то ДДС, било обществени поръчки, на всякъде големита пари са концентрирани под контрола на държавата или се раздават директно от нея и на всякъде има кражби в огромни размери. Друг начин и то много по-ефективен и с дълготраен ефект би бил да се премахнат картелите. Или намаляване на раздутите щатове по министерства, агенции и държавни и общински фирми. Но за всичко се иска яко дупце от управляващите, а който и да дойде на власт гледа да се нагуши. Без работеща съдебна власт няма да има оправия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове