649 0

Съдят мъж, убил куче с лък

Анжелина Димитрова

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Христо И., на 40 г., за това, че на публично място е проявил жестокост към гръбначно животно и му е причинил смърт по особено мъчителен начин, съобщиха от прокуратурата.

На 21 юни 2015 г. Христо И. отишъл до бензиностанция в Пловдив, за да зареди автомобила си. През това време наблизо преминало куче, което често обикаляло из района и служителите го наричали „Гергана“. То било маркирано. Христо И. забелязал кучето и ядосан от факта, че същото лаело извадил от багажника на колата си спортен лък, поставил стрела и го насочил към животното. Прицелил се и стрелял, като стрелата уцелила кучето в областта на главата, влязла през носната кухина, пробила черепната основа и засегнала централния мозък на кучето.

Двама свидетели забелязали раненото животно и се обадили на ветеринарен лекар, както и бил подаден сигнал на тел. 112. По време на разследването е била назначена съдебно-ветеринарна експертиза, според заключението, на която смъртта на кучето е настъпила в резултат на смъртоносната рана, предизвикана от стрелата.

България


Напиши коментар:


Публикувай