1 900 9

Борисов: Залагах на една година, но изкарахме две

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Парламентът разисква оставката на правителството. Оставката беше в първа точка в днешното извънредно заседание на Народното събрание.

Да честим на победителите от президентските избори. Категорична и ясна победа. Поне аз не си спомням такива честни избори. Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов.

Той не пропусна, че преди две години се е нагърбил да състави кабинет, за да стабилизира държавата и да се избегне заплахата да правим избори след избори.

При съставянето на правителството смятах, че в тази конфигурация ще изкарам една година. Аз си знам какво ми беше две години. Ние се опитахме и положихме всички усилия, за да не вдигаме цената на тока, ръстът на икономиката е видим. Вотът в неделя даде ясен сигнал, че обществото иска промяна, отбеляза премиерът. Това е реален вот. Има промяна на политическата ситуация. Има партия по-силна от нас. Управлението се дава от народа и когато има съмнение трябва да му се върне мандата, посочи премиерът.

Той отбеляза, че всеки министър ще качи на сайта на ведомството отчет. Вече имаме друго разпределение на силите. Като гледах срещата между Плевнелиев и Радев ми стана по-спокойно. За това Ви призовавам да поемете отговорност и да съставите правителство, за да успокоите държавата и да управлявате,обърна се Бойко Борисов към опозицията. Моят съвет към всичките политически партии е да чуем гласа на хората от референдума. Аз не бягам от отговорност. Затова пуснах референдума. Последната ми молба е за бюджета. Има два варианта: ако го бяхме оттеглили щяхте да ни обвините, че се опитваме да вкараме държавата в криза. По тази причина имам молба да не приемете тези популистки предложения.

Демокрацията е направила така, че един да падне и друг да дойде на власт. Направете така, че след две, три или четири години, когато дойде друго управление, то да не започва отначало.

Не съм се обидил. Гласът на хората е най-важен. Благодаря на всички за тези две години за тяхната работа в този парламент, заключи премиерът. Той пожела успех на новия президент и вицепрезидент.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Антон Иванов
  Отговор
  1 14:35  16.11.16
  Това е достойно поведение. Браво!
 • ексклузивно
  Отговор
  2 14:37  16.11.16
  СЕГА НЯМА ПРИЕМАТ ОСТАВКАТА ХИТРЯГИТЕ И ЗАДКУЛИСНИТЕ ИГРИ ЛЪСВАТ НАЯВЕ.
 • Хем насран, хем голям!
  Отговор
  3 16:25  16.11.16
  Чу ли ко каза "Аз си дадох една но се задържах за ДВЕ." Е тук ако не успех и победа. Браво Бойко ти клати народа ни стйко!
 • Цццц
  Отговор
  4 17:13  16.11.16
  Неможахте ли да сложите една по актуална снимка?

 • И те така те
  Отговор
  5 19:28  16.11.16
  Добре казано, но в крайна сметка, нас народа, ни боли хуя кой какво очаквал и какво казал. Фактът е ,че ние живеем все по-зле и зле. Градовете /без София,Пловдив,Варна ,Бургас/ стават все по-изкъртени, грозни ,сиви,мръсни. Пътищата в северна България са трагедия. Цели области на държавата са забравени от нея. ВСичко се прави за София и в София. Все пак извън София живеят 5 000 000 човека. На хората им омръзна ширещата се корупция, неработещите и крадящи цигани, наглите политици.
 • И те така те
  Отговор
  6 19:29  16.11.16
  Как да не изпитваш носталгия по социализма?
 • кроко
  Отговор
  7 20:27  16.11.16
  Тиквата се опитва да се изкара герой: имал шанс за една година, ама виждаш ли, успал две години да лиже задника на ердоган, да подтичва покрай меркел, да чете инструкции в американското посолство, да краде, да постави началото на пълненето ни с джангали, да омота още повече съдемната система в пипалата на мафията и все благини и лични заслуги, за които трябва да сме му благодарни и да му се кланяме!
 • Трол
  Отговор
  8 21:36  16.11.16
  Публикувано във факти.бг: Залагах на една година, но изкарахме две. Някой комар с управлението на държавата ли игра?
 • гост
  Отговор
  9 00:28  17.11.16
  При този тъп народ и тази ваша наглост , още две може да изкарате .

Напиши коментар:


Публикувай