1 233 1

Местан поиска свикване на Велико Народно събрание

Местан поиска свикване на Велико Народно събрание
Снимка: БТА
Калина Петрова

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан поиска преди гласуването на оставката на кабинета свикването на Велико Народно събрание.

Той подчерта, че в началото на втория си мандат на правителството Борисов е получило съгласието на  всички, но на изминалите избори не. Бедата е там, че българските граждани приемат политиката на съгласие, като политика на съглашателство, каза Местан. Борисов днес е предаден от всички, от които той потърси съгласие.

Но по-важният въпрос е на къде върви България, каза Местан и призова новоизбрания президент Румен Радев да разсее съмненията за това какъв геополитическия курс, той ще поеме.

Резултатите от президентските избори и тези от референдума изправят страната пред потенциална политическа и парламентарна криза. Въпрос на политическа отговорност е да се предотврати тази криза, каза Местан. Въпросът е дали те да бъдат избори за обикновено Народно събрание или има необходимост от Велико Народно събрание. Конституционно измерение имат два от въпросите в Референдума, каза Местан. Според него трябва да се проведат незабавно политически консултации ,не кога ще се проведат избори за обикновено Народно събрание, а за осмо Велико Народно събрание, "за да отстраним всички пречки за превръщане на България в модерна евроатлантическа държава". Едва ли скоро ще има по-благоприятна среда за Велико Народно събрание, заключи Местан.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 09:49  17.11.16
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай