1 202 3

Радан Кънев: Има абсурдна централизация

Радан Кънев: Има абсурдна централизация
Венцислав Михайлов

Ние навлизаме в петата година на политическа криза в България без да има изгледи за изход. Това се дължи на един и същи проблем, независимо кой е премиер. Три правителства са си тръгвали в прилични нива на икономическо развитие. Не можем да отречем, че се намираме в добро развитие на икономиката. Това припомни лидерът на ДСБ Радан Кънев в пленарна зала.

Тези правителствата са си тръгвали, защото са поставяли партийния интерес над националния. Има абсурдна централизация в политиката, икономиката, финансите, администрацията. Хората виждат построеното, но и откраднато и ненаказаното. Не критикувам само ГЕРБ, защото това беше видно и при предшестващи кабинети, припомни Радан Кънев.

Той не пропусна да припомни, че преди две години е предложил кратък мандат и избори две в едно за президент и Велико народно събрание. Ако беше прието моето предложение, сега щяхме да имаме десен кабинет и Велико народно събрание. Но ГЕРБ постави партийният егоизъм над държавния интерес. Сега пак си говорим за Велико народно събрание, но в условията на криза, каза Радан Кънев.

Трябва да спрем с популизма. При тежка изборна загуба трябва шефът на предизборния щаб да си подаде оставката, а не правителството. Нужно е национално споразумение за свикване на избори за Велико народно събрание, призова лидерът на ДСБ.

България

Още по темата

 • Правителството на ГЕРБ падна

  Правителството на ГЕРБ падна

  Парламентът прие оставката на правителството на ГЕРБ. Със „за“ гласуваха 218 депутати и 2 представители от ГЕРБ се въздържаха. Това ...
  16.11.2016
  3 619
  20

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо Шишарко
  Отговор
  1 16:29  16.11.16
  Няма две мнения по въпроса,че си наследник на чичо Ваньо!
 • Капота
  Отговор
  2 17:05  16.11.16
  Вече ми писва да гледам и слушам това ............ , вземете мерки да не го показвате !
 • Киро
  Отговор
  3 22:43  16.11.16
  Прокопиево чадо, ти пък къде тръгна бе, не виждаш ли, че ти и всичките ти поддръжници можете да се съберете в един асансьор?!?

Напиши коментар:


Публикувай