900 0

16 ноември: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

По повод обявяването на 16 ноември за Ден без загинали пешеходци, пред централния вход на НДК бе организирана инициатива под надслов „Облечи се цветно! Запази живота си на пътя!”. Събитието е в рамките на втория етап на традиционната Акция „Зима“ „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“. Участие взеха музикална група от Националния дворец на децата, а ученици от 139 ОУ „Захарий Круша“, облечени в цветни дрехи, заедно със служители на пътната полиция, демонстрираха безопасно пресичане на бул. „Витоша”.

По повод Световния ден на толерантността в димитровградската библиотека "Пеньо Пенев", децата от Дневен център за деца с увреждания, заедно с ученици от училищата ОУ "Алеко Константинов", ОУ "Пенчо Славейков", СУ "Любен Каравелов" и СУ "Васил Левски" изработиха кутии за подаръци. Инициативата има за цел да възпита дух на толерантност към различните и децата с увреждания. 

Много интересно и атрактивно състезание се проведе в Професионална Гимназия по Архитектура, Строителство и Геодезия - "Арх. Камен Петков" в Пловдив. Ученици от десет отбора се състезаваха в построяването на строителни конструкции, изработени от спагети. Победителите ще участват в националното състезание във Варна.

С тържествено събрание-концерт военно формирование 26 400 в Благоевград отбеляза предстоящия Ден на Сухопътни войски и своя празник. 

Братята Макс (на снимките) и Игор Кавалера отбелязаха 20 години от издаването на легендарния албум на Sepultura "Roots"с голямо турне - "Return to Roots 2016". Късно снощи те изнесоха концерт в зала "Универсиада" на който изсвириха целия албум.

България


Напиши коментар:


Публикувай