654 0

Да се търси съгласие по нов бюджет от следващото мнозинство

Безпокои ни, че дебатите по този бюджет могат да станат част от следващата предизборна кампания и терен за популизъм, заяви Мариана Тодорова

Снимка: АБВ
Снимка: АБВ
Анжелина Димитрова

След като това правителство е в оставка и няма да носи отговорност, би следвало да се търси консенсус и съгласие по нов бюджет от следващото мнозинство, каза от парламентарната трибуна народният представител от АБВ Мариана Тодорова.

„Ще бъдем в хипотеза на това да имаме две служебни правителства, които са назначени от двама различни президенти. Те ще разполагат със средствата от този бюджет и биха могли неправомерно да използват средствата от него“, каза тя.

„Препоръчваме да се следва принципа на 1/12 на изразходване на средствата от миналата година и да се започне на чисто от новия кабинет, който да изработи следващия бюджет“, обясни Тодорова.

„Безпокои ни, че дебатите по този бюджет могат да станат част от следващата предизборна кампания и терен за популизъм“, заяви още тя.

„АБВ ще настоява този бюджет да бъде подчинен на политическия календар и на перспективата за близки избори. Ще подкрепим вече заложени мерки като увеличаване на учителските заплати, на минималната работна заплата и на средствата за здравеопазване“, подчерта Тодорова.

По думите й АБВ няма да подкрепи предложения нов заем от 1,2 млрд.

България


Напиши коментар:


Публикувай