18 Ноември, 2016 17:01 2 263 18

Връщаме мандата, искаме нови избори

  • корнелия нинова-
  • бсп

Заявихме позиция. Ще върнем мандата, както и покани за сформиране на правителство от друг мандатоносител. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след края на консултациите при президента Росен Плевнелиев.

Не коментирам плановете за правителство от други партии. Това мнозинство не може да формира стабилен кабинет, каза още Нинова. В най-скоро трябва да има избори, по думите й вероятно в края на март или началото на април.

Обсъдихме с президента приоритетите на настоящия парламент. Ще работим за промени в изборното законодателство след референдума, това което ни казаха хората, обяви Нинова. Искаме бюджетът да мине на второ четене, ние няма да пречим, няма да внасяме предложения, но няма да го подкрепим. Това не е нашият бюджет, обясни лидерът на БСП.

Не мога да говоря от името на Румен Радев, ние не участваме в служебен кабинет и няма да предлагаме министри. Готвим се, отиваме на избори и, ако получим доверието на народа, ще управляваме. След изборите ще мислим с кого бихме могли да правим коалиция, завърши Нинова.

По време на разговорите президентът Плевнелиев заяви, че ако е възможно сформиране на ново правителство в какъвто и да било легитимен формат, той би приветствал тези усилия и би стиснал ръката на всеки, който иска да го постигне, защото вярва, а и в последните допитвания народът казва, че не му се ходи пак на избори. 

Росен Плевнелиев поздрави БСП с високия резултат на президентските избори и с високото доверие, което са получили, и с надеждата, че това доверие на гражданите ще бъде оползотворено и ще получи конкретни измерения

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    2 0 Отговор
    Тази е за затвора заради Белене. Като заместник на РОвч и тя се е нагушила

    Коментиран от #2

  • 2 Пол

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Че те почти всички в политиката тук са не за затвора, а за моргата...! Но няма Правосъдие. Ето истинското лице на БСП - демагогия, кражби, лапане на пари, пречки, вреди за нас. ЗАЩО? Ако тия паразити ЛАПАЧИ наистина имаха визия за правилното управление за икономическият ни възход на нас и България щяха да приемат мандата и да се проведе това. Но те нямат ясна визия нито за управление нещо полезно и за нас българският народ, нито за просперитета ни - това са вълци борещи се за власт кокал пари активи, за да разпределят и лапат, както и Местанчо и седесари и повечето тук. Затова ако бях на Плевнелиев щях да наредя на генералитета да арестува тия за отказ от отговорност! нали искаха срива на ГЕРБ, което е правилно, понеже тия се оляха да наливат пари в КОЙ, както и предните? Е, щом искат падане на ГЕРБ редно е да поемат отговорност за страната! Но не искат? Ами тогава до стената и по два патрона на тая ку.ка и останалите паразити и ще ни спасят военните от тях! Ала те не искат? Ами искат заплати? Че за какво са ни тия военни като не искат да ни спасят от ВРАГА? А той е навред - тук отвън по света. за какво ги имаме? да стрелят по храстите за учения и да лапат пари и да ходят по мисия ли? че нищо не печелим от това, това са само разходи за нас като държава. Аз така бих наредил, но това комсомолско връзкарче, натресено като Президент едва ли мисли така? съдя по мазната усмивка....

    Коментиран от #3, #7, #11

  • 3 Про

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пол":

    Много се стараеш да бъдеш убедителен и интересен но пишеш само Тъпоумни коментари...Как БСП ще поеме управлението като не може да прокара и един закон щото няма мнозинство ...така ще постъпи и коя да е друга партия...С 38 депутата политика не можеш да провеждаш...

    Коментиран от #5

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Значи тия червени кхмери могат да се сдушат с ДПС-то и да изтипосат пенсионера за президент,а не желаят да управляват пак с турците,защото НЕ МОГАТ?!А иначе да критикуват и да ретроградничат са царе.Всъщност задачата им е не да управляват,а ДА ИЗВАДЯТ ПОДМОЛНО БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС И НАТО,ЗА ДА ДОЙДАТ "БРАТУШКИТЕ"-И ПОЛИТИЧЕСКИ,И ВОЕННО!А нататък е лесно...

    Коментиран от #6

  • 5 Пол

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Про":

    Абе човек, ти за малоумен ли ме смяташ? Ако съм искал да съм интересен ще ида в бара с мацките и там ще вързвам лаф, няма да кибича в сайта и да пиша гадни, но истински неща. Ето ти и последните м коментарии в живота - уморих се да обяснявам на всеки, че няма нужда да ме смята за тъп, а само за ГЛУПАК, на който му пука, но на тия на постовете не им пука! Ето защо: Ако БСП реално искаха да се оправи, няколко пъти имаха тотално мнозинство. Лично съм ги вотирал докато не ги намразих и тях заради кражби и лъжи. Нито ГЕРБ, БСП, ДОСТ, ДПС, СДС, ОДС, НДСВ, Евророма, ....не искат да се оправим ние и България - искат власт, пари, активи и да им робуваме с данъци за да лапат като паразити. затова ги мразя и ако бях висш военен щях да мобилизирам БА да ги арестува! Ако не искат от БА подавам оставка моментално - с кенефчиии роби слуги наемници на мафия антибългарска античовешка на власт и кокал аз не искам да служа и да изпълнявам заповеди! Разбра ли? И понеже Президента е Главнокомандуващ, то той е престъпник ако не си употреби правото и дълга да срита политици крадци и лъжци прокурори съдии и всякаква паразитна сган на постовете, ако тя лъже краде руши БА и България и нанася вреди геноцид на Българският народ! Ала нито един Президент не го стори - никакво уважение и вот за тия досегашни политици и генерали! НИКАКВО! Разбра ли?
  • 6 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ама нямаш против Тиквон да пие кафе с един рязан, който за най -малкото търчи да се крие в турското посолство!

    Коментиран от #9

  • 7 Пол

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пол":

    Ето ти връзката, умнико: такива като БСП , ГЕРБ, ДПС, ДОСТ, Евророма, НДСВ, СДС, БГ, БДЦ, ...елита от десетилетия ни мачкат доят паразитират над нас и ни пречат и вредят. НО? те извършиха хиляди престъпления по Законите на страната, Еврозаконите? И не бяха обвинени, наказани, получаваха заплати и многофилядни бонуси извън отчет? И не се намери нито едно ченге, военен, нито един генерал да кресне на тия: ей престъпници, арестувани сте заради престъпленията си по Законите на РБ! Ей магистрати, ако не осъдите тия престъпници, ставате техни съучастници и също в затвора! Няма такива хора тук, човече, тия са някакви си безполезни паразити и ченгета и магистрати, военни, абе эпълна скръб бе ?Никаква полза, нищо българско няма тия, нищо общо с Тервел, Аспарух..... Абе тия са ЛАПАЧИ нагаждачи, кариеристи за кокал бе. Е как да се спре престъпността? Мълчанието и толерастията към престъпници е СЪУЧАСТИЕ! А тия от БСП извърщиха толкова престъпления досказани по Закон, че и 1000 години затвор ще им се събере ако ги съдят. Но никой не закача тия паразити вредни? Ето затова драскам още, но ми писна и да ви мисля заради тоя скапан свят който сте създали - за да просветне в тиквите на ченгета, магистрати, военни, чиновници, че с поведението им те са нашите КРАДЦИ И УБИЙЦИ! Те ликвидират нас Българският народ, България! Защото не са народ, а МЪРШИ! Защото търпят врагове на власт да ни мачкат и крадат и пречат да живеем и ралботим печелившо. А бездействието е съгласие с по
  • 8 шшш

    2 0 Отговор
    ВСИЧКИ ПАРТИИ СА РОДНИНИ...НАРОДА Е СИРАК.
  • 9 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Д'Мин":

    Едно е да пиеш кафе с Местан и да обсъждаш външнополитическия курс на държавата,съвсем друго е ДА УПРАВЛЯВАШ С ТУРСКА ПОМОЩ В ПАРЛАМЕНТА И ДА РАЗДАВАШ МИНИСТЕРСКИ КРЕСЛА!Аре да не забравяме че Министерството на земеделието се беше превърналов турски бастион и офиц. език там беше турският!И то точно благодарение на БСП и АТАКА!!!

    Коментиран от #13

  • 10 Баба Яга при президента Айляк

    2 0 Отговор
    На първата снимка виждаме : 1/ ЕДНА ЛЕЛКА КУРНЕЛКАТА ОТ СДС 2/ ЕДНО САМОЗВАНО НАТОВЧЕ ПРАВЕЩО СЕ НА АНГЕЛЧЕ И 3/ МИСТЕР ФАЛИТ НА БЪЛГАРИЯ - РЪМЕН ГЕЧЕВ ! ПОСЛЕДНИЯ ЗАГРАБИЛ НЕ ЕДНО БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО РЕГИСТРИРАНО В ЧУЖБИНА (СПРАВКА ПАРИТЕ В ЧУЖБИНА ПО СМЕТКИ НА БАЛКАНКАР - 3000000 ДОЛАРЧЕТА) три милиона долара от една сметка само
  • 11 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пол":

    Нещо май не ти е ясна картинката?
    "Ако тия паразити ..... имаха визия за правилното управление ... щяха да приемат мандата"
    Не можеш ли да проумееш, че:
    - предложения бюджет е визия, рамка и отговорност според ГЕРБ? Кой иска да се списва в чужда рамка и да носи отговорност за чужди обещания?
    - При условие, че на балотаж картата на България бе изцяло червена, естествено е че БПС ще искат тази власт изцяло, а не уж свое правителство с отговорности, определени от друг, но зависещи от сегашните депутати в НС, където нямат мнозинство. Естествено е, че се стремят към нови избори.
    Според мен обаче бъркат в този си напън, защото вота не беше за БСП, а за Радев и против ГЕРБ и Цачева. Ясно е, че в следващият парламент ГЕРБ, ако го има въобще, ще е само сянка на това, което беше. Но това изобщо не е гаранция, че БСП ще има мнозинство или ще може играе соло. Дори е малко вероятно.
    Интересна година предстои! Много неизвестни.
    п.с.
    Пол, Моля те не ми отговаряй! Не знам как пишеш, човек и как си сглобяваш мислите, но нищо не ти се разбира в крайна сметка. Уж изреченият са си добре, идея имат, ама крайният резултат е ... много плява, ама жито ли беше въобще? Иначе си прав, ама нещо...
  • 12 Вятар ечи

    2 1 Отговор
    Слави ! Идвай да оправиш нещата защото ни дойде до гуша
  • 13 наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Хайде хайде помним как една тъпа тиква стана ибрикчия на Ердоган.Не беше толкова отдавна.
    Няма какво да се лъжем Боко е тъпо парче и заедно с ЦвЦв се скъсаха да крадат.На края даже се направи и на сърдит защото народа не му избра смешната кандидатура.
    Социалистите я направят 20% на изборите я не бабите им измряха.Но и на тиквата няма да му излезе късметаЩе има нови партии и ГЕРБ приключи вече с управлението.

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "наблюдател":

    Безсмислено е да оспорвам квалификациите ти относно Борисов,защото при демокрацията всеки има право на собствено мнение.Твърде вероятно е при следващия парламент да има и някоя нова партия за сметка на сегашните.Но понеже упорито твърдиш че ГЕРБ са приключили с управлението,не е зле да ми се появиш пак със същия ник след ГАРАНТИРАНОТО СПЕЧЕЛВАНЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ОТ ББ,за да ти напомня че само ще ти е от полза да слушаш съвети и напътствия от такива като мен.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Ти и за президентските избори говореше същото,но видяхме какво стана.
    Дебела му е тиквата на пожарникаря и си мисли че и магаре да предложи за президент ще го изберат.
    Е не стана.
    А за парламентарни избори няма как да направи 50% за да управлява сам,което му е мечтата.
    И не се ли отърве от ЦВ ЦВ и разни смешни женки край него повтарящи като папагали каквото им каже няма и 20% да вземе.
    Няма какво да се лъжем тиквата имаше своя звезден миг,но нищо не е вечно,такъв е животът.

    Коментиран от #17

  • 16 Трол

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Хахаха, как го казваше? "Всичко е изчислено по 3.14"! Така ли беше и какво стана? И пак срама нямаш и пак филосостваш и ръсиш тъпотии!
  • 17 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "наблюдател":

    Определено се забелязват проблясъци в мисленето ти,след като категоричното ти "ГЕРБ приключи със управлението" се видоизмени във "ББ няма да направи 50% за да управлява сам"!А ти знаеш ли БСП на какъв мижав процент са готови ,само и само ИЗОБЩО ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО И ДА УПРАВЛЯВАТ?...По точно да присвояват чрез фирмите си държ. поръчки...И не се произнасяй за ЦЦ -бат Бойко определено има нужда от него ,а не от акъла на хора като тебе,които дори не гласуват...По "обективни причини" :)

    Коментиран от #18

  • 18 наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Смешен си с твоите партийни глупости.Цв Цв тежи като камък на шията на пожарникаря защото му знае кирливите ризи.А кой гласува и как се видя преди 2 седмици едвам 22% за ГЕРБ.Големи приказки големи хвалби в “Армеец“ Цв ЦВ голям организатор и на края ......
    Ако бат ти Бойко не беше толкова прост и не слушаше такива физкултурници нямаше да я докара до тук.
    А като иска много да управлява да си беше останал сега,на избори няма да направи по голям резултат от сегашния така че само ще изхарчи едни пари на данъкоплатците за които уж е много згрижен.
    Глупав нагъл и прост пожарникар,който беше издигнат с PR на власт накраде се добре като своите приятели от ДПС и БСП и сега даже се сърди.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове