918 4

Ненчев не е давал ген. Радев на комисията за конфликт на интереси

Никога не съм се ровил в личния живот на хората, поясни военният министър в оставка

Анжелина Димитрова

Военният министър в оставка Николай Ненчев заяви, че не е давал новоизбрания президент ген. Румен Радев на Комисията за предотвратяване на конфликт за интереси.

Ненчев коментира, че е получил въпрос от двама депутати, които са питали дали, докато е бил командир на Военновъздушните сили, Радев е назначил настоящата си съпруга Десислава Генчева за служител, и министърът е отговорил на питането.

„В самия въпрос казват, че ако е така, те ще сезират Комисията за конфликт на интереси”, уточни министърът в оставка в предаването „Лице в лице” по bTV.

„В България се пише и говори какво ли не. Никога не съм се ровил в личния живот на хората. Не споделям този тип политика”, категоричен беше Ненчев.

Той припомни, че при първото си оттегляне като командир на ВВС преди година ген. Радев е подал оставка в отсъствието на министъра и без да го информира. По думите на Ненчев това е потвърдило подозренията му, че Радев е част от политически проект.  „Споделих тези подозрения с министър-председателя. Очевидно е, че този човек нямаше намерение да се занимава сериозно с работата, която върши”, коментира Ненчев.

Той обаче допълни, че това вече е минало. „Ген. Радев беше избран и аз приемам това. Личните ни конфликти не би следвало да имат никакво основание оттук насетне”, каза Ненчев.

Той отрече думите на Радев, че за една година единственото, което са получили българските ВВС, са 4 двигателя.

„Това не отговаря на истината. Авиацията е получила повече от 2 милиарда и съм любопитен да разбера къде са отишли тези милиарди. Очевидно е, че не е свършена кой знае каква работа”, отбеляза министърът в оставка.

Той отрече и твърдението на Радев, че са прахосани пари при договора с Полша за ремонт на двигатели.

„Според документите, които разполагам, спестихме 600 000 евро на двигател, тоест на един самолет – около 1,2 милиона”, подчерта Ненчев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 666
  Отговор
  1 20:40  18.11.16
  Е туй министър да пита де са 2 милиарда от неговото министерство....... И с поляците се оака, пък документи имал, че пара е спестил.... Я един нов референдум да спретнем! Сите депутатини и министри да минават психо преглед!
 • раптър
  Отговор
  2 21:23  18.11.16
  " Споделих тези подозрения с министър-председателя. Очевидно е, че този човек нямаше намерение да се занимава сериозно с работата, която върши”, коментира Ненчев. " Личните ни конфликти не би следвало да имат никакво основа ние оттук насетне”, каза Ненчев. Значи до тука Мотиката смята , че като е говорил срещу ГЕНЕРАЛ РАДЕВ е нормално , а оттук нататък лични конфликти с Радев ,тъй като вече му е началник, не трябва да има!!! Тъпа ненаточена Мотика с три пр@ститутки!!! На мястото на Радев бих те попилял , неграмотно некомпетентно и американопродажно!!!!
 • Ник
  Отговор
  3 23:20  18.11.16
  Много се радвам, че вече няма да е Министър! Направи толкова глупости за 2 години, че не съм сигурен да ли са обратими последствията. А поведението му за случая не би трябвало дори да го коментираме. Това не е поведение на мъж, още повече за такъв който води военното министерство.
 • антрашпиц
  Отговор
  4 08:50  19.11.16
  Пръснаха се от яд герберастите.Затова тиквата подаде оставка.Зада неможе никой гербераст да е в краката на Радев.

Напиши коментар:


Публикувай