937 2

Трябва ни ново стабилно управление

Анатоли Стайков

"Парламентът нито има доверието, нито възможността в него да се създаде правителство. Колкото по-бързо се мине през избори, толкова по стабилно правителство ще имаме. Няма сега да се правят опити за кабинет. Просто трябва да преминем през избори, за да може да се създаде една по-стабилна коалиция, която да има перспективи да управлява". Това заяви в ефира на радио „Дарик“ зам.-председателят на ПП АБВ Ивайло Калфин.

„Това, което обаче виждам сега, е че президентът Росен Плевнелиев просто не иска да назначава служебно правителство и се опитва да губи време. Консултации, които могат да се случат за един ден, се проточват две седмици. Този ентусиазъм на Патриотичния фронт да се опитват да съставят правителство, на всички е ясно, че е обречен. Но всичко това губи време, за да може Плевнелиев да си приключи мандата без да съставя служебен кабинет, а това не е редно", каза Калфин.

"Според мен редното е след като има подадена оставка от това правителство, господин Плевнелиев да назначи служебно. Защото най-важният въпрос е отговорността. В момента кой носи отговорността ако нещо се случи? Абсурдно е това“, обяви бившият кандидат за президент на АБВ.

Според Калфин няма драма, ако държавата мине и през две служебни правителства. По думите му Плевнелиев може да направи достатъчно добър избор, така че Радев да направи само минимални корекции, а това което е най- важно, е изборите да са възможно най-скоро.  

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 909 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  1 16:42  19.11.16
  ДА НО ЩЕ БЪДЕ БЕЗ ГЕРБ И ДПС !!!
 • гост
  Отговор
  2 19:27  19.11.16
  Не , трябва да напълнят остров Беляне със вас . Гнусни боклуци.

Напиши коментар:


Публикувай