975 0

19 ноември: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

За десети път в старозагорското село Хрищени се проведе Празник на райската ябълка. Райският плод расте в повече от 100 къщи в селото. Първите 16 дръвчета в началото на 30- те години на миналия век донесъл тук местния свещеник Николай. 

По традиция в Нощта на театрите Народен театър "Иван Вазов" организира разходки зад кулисите. По време на тур обиколките посетителите имаха възможността да разгледат етажите в сградата на театъра, където са разположени гримьорните, местата на които актьорите изчакват реда си, за да излязат на сцената, както и зали за репетиции. Сцената на театъра се управлява от уникална механично-хидравлична система, която позволява движението и във всички посоки.

С богата целодневна програма за деца и възрастни Драматичен театър „Никола Вапцаров" в Благоевград се присъединява към инициативата „Нощ на театрите - 2016" - част от платформата "Европейска нощ на театрите". Театралният маратон започна с откриването на детска работилница „Малка нощ” във фоайето на театъра. 

Благотворителен базар за подпомагане на скъпо струващото лечение на тригодишния Валентин Зашев от Кюстендил, който страда от тежко заболяване, бе организиран днес в центъра на Благоевград със съдействието на общината. Много хора с добри сърца, деца и възрастни откликнаха на призива за подкрепа и съпричастност, протягайки ръка за помощ в името на живота, здравето и бъдещето на едно дете.

Национален конкурс „България танцува 2016“ започна от днес за 11-та поредна година в Димитровград и ще продължи до неделя включително. Над 32 колектива и близо 900 деца и младежи са участниците тази година. Те ще представят повече от 450 танца в 4 раздела: театрално-сценични, характерни, съвременни танци и класически балет.

 

България


Напиши коментар:


Публикувай