2 801 3

За Ембака убийството на магистралата било нелепа случайност

И преди да стане известен на цяла България Ембака е известен на прокуратурата. С богато криминално минало, но без ефективни присъди

Стефанаки Йоанис

Емил Първанов – Ембака е обвинен за убийството на охранител на строежа на магистрала „Струма”. Той му направил забележка да не минава през неотворения още участък. Последвал побой, който приключва с убийство, припомня Нова телевизия.

След това Ембака потъна в неизвестност, а три месеца и половина той се предава.

Година и половина след инцидента Ембака е под домашен арест. Твърди, че още не е дал показания пред прокурор. За първи път разказва публично за случилото се.

„Лъжа е, че съм мутра. Аз съм нормален човек. Занимавам се със земеделие и животновъдство”, каза той.

И преди да стане известен на цяла България Ембака е известен на прокуратурата. С богато криминално минало, но без ефективни присъди.

Нарича убийството на магистрала „Струма” - нелепа случайност.

Жертвата - Николай Чивиев е бивш служител на френския легион. Първанов твърди, че именно заради това се е крил повече от 130 дни - получил заплахи, че ще бъде убит. Показва ни и писмо със заплахите от бивши колеги на Чивиев.

Според прокуратурата обаче Ембака първи е излязъл от колата, бил е с нож и е нападнал Чивиев. Ембака отрича да е имал нож.

Десет дни след инцидента се появява запис от телефон на минувач, който бил заснел случилото се. Този запис е предаден в съда, а свидетелят е разпитан. Емил Първанов се надява записът да докаже, че той е действал в случай на неизбежна отбрана.

За престъплението, за което е обвинен, Емил Първанов - Ембака може да получи до 30 години или доживотен затвор.

След един фалстарт делото влиза отново в съда през декември.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • няма такава държава
  Отговор
  1 10:37  21.11.16
  ГОДИНА И ПОЛОВИНА си стои под домашен арест за жестоко убийство!!!!!!! Егати държавата, егати правосъдието, егати референдумите, егати и мажоритарното гласуване! Мажоритарният вот ще осъди убиеца, на 100%!
 • ГРАЖДАНИН
  Отговор
  2 12:18  21.11.16
  НЯМА ТАКАВА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА! НА ТЯХ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ ДА УБИЯТ БЛИЗКИТЕ ИМ И ДА ЧАКАТ ДВЕ ГОДИНИ СПРАВЕДЛИВ СЪД!
 • И те така те
  Отговор
  3 18:14  21.11.16
  Кво се впечатлявате- това е в реда на нещата в нашата държава. Не бил мутра,разбираш ли, занимавал се със земеделие,разбираш ли. Богато криминално минало-ама няма проблем- той е по-католик от Папата. Само като му видя противната глава и ми е ясен. ЛОшото е ,че никога няма да го осъдят. По времето на Тодор Живков ,щеше да изгние в затвора.

Напиши коментар:


Публикувай