1 620 4

Ловец гръмна 40-килограмова вълчица

Стефанаки Йоанис

Опитен ловец повали едър вълк в горите под връх Ком. Час по-късно друг стрелец покоси и диво прасе, съобщиха от ловно-рибарското сдружение в Берковица.

Дружинката на село Гаганица тръгнала в неделя на излет за диви прасета в близките гори. В местността Лиляка на около 4 км от селото ловците заели позиции и кучетата хукнали да търсят глигани. Вместо нерез обаче на 25 метра от пусията на Йордан Дамянов (40 г.) се появил вълк.

“Движеше се като сянка, много тихо, почти незабележимо. Ако не беше настъпил съчка, въобще нямаше да го видя”, разказа Дамянов. Ловецът мигновено вдигнал полуавтоматичната си пушка и с един изстрел приковал на земята хищника. Горският звяр се оказал около 40-килограмова вълчица.

“Ловец съм от 14 години, имам доста свине в сметката си, но това е първият ми вълк”, сподели късметлията. На втората гонка ловецът Делян Първанов отстрелял диво прасе – четвърто за сезона на дружинката.

“Вълкът, паднал край Гаганица, е четвъртият отстрелян в Берковско тази есен. Хищниците се множат тревожно и нанасят сериозни щети на дивеча. Необходими са спешни мерки”, заяви Стоян Ангелов от ловно-рибарското сдружение в Берковица.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • баш авджията
  Отговор
  1 20:39  21.11.16
  Аз пък вчера утепах един паяк, цели два грама тежеше този тлъстеняк. Борбата беше жестока, жената пищеше от полюлея, децата бяха оплетени в паяжина и не можеха да докопат джйстика на плейстейшъна! Абе, с една дума "ад под небето"! А тея дето се тепат по полетата и горите и дават повече жертви от битката при Сома, че ми се фалят с некакъв вук. Да не е Вук Драшкович. За кво им накичиха оранжеви дрехи и парцали, та заприличаха на работяги у Комунало? Да не ги пишат у червената книга, като лешоядите и еделвайса! Айде наслука, че ми се мерна няква пайжина между краката на жената!
 • Диди
  Отговор
  2 21:03  21.11.16
  Желая ти удоволствие ...там с жена ти.ха ха ха и да не вземеш да се изложиш.
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  3 01:50  22.11.16
  УУУУУУУУУУУУУУУУУУУ ТЪПАК

  Коментиран от #4

 • Гостът
  Отговор
  4 11:12  22.11.16

  До коментар #3 от "Васичка Атанасова":

  Ти пък на всяка манджа меродия и все кретенски изказвания. И така не стана ясно мъж ли си? Жена ли си? Шимейл ли си? Но едно е ясно - винаги си в цикъл и винаги си наопаки. п.с. пий си хапчетата и със здраве. Аре, чао, довиждане, лека нощ. Мерси... боку

Напиши коментар:


Публикувай