2 633 6

Плевнелиев може да ме покани за правосъден министър

Аз съм човек, който като юрист е изпитал върху гърба си всички неуредици на законодателството в България, аргументира се Банева

Плевнелиев може да ме покани за правосъден министър
Снимка: bTV
Анжелина Димитрова

„Ако иска Росен Плевнелиев може да ме покани за правосъден министър, защото аз съм човек, който като юрист е изпитал върху гърба си всички неуредици на законодателството в България”, каза Евгения Банева по bTV.

Припомняме, че склад с автомобили на семейство Баневи беше подпален и изгоряха автомобили на обща стойност около 1 млн. лв.

„Станало е най-малкото зло – този склад се намира в близост до големите мазутни складове на Топлофикация, както и до бензиностанция”, поясни Банева.

„Многократно сме давали жалби, в които се посочват извършителите на палежите. Никое управление не иска да си свърши работата. Най-големият проблем е съдебната ни система или по-скоро липсата на такава”, допълни Банева.

„Това е нашата държава, тя позволява рекета. Това не се случва само при нас, това е рекет върху бизнеса, върху обикновения човек, всякакви измами, битова престъпност – това е най-големият проблем и всичко започва и свършва със съдебната система”, каза тя.

„От две години и половина съм в един непрекъснат екшън – умирай сам”, описа ситуацията Банева.

„Така раздухваната съдебна реформа нямаше нужда да бъде толкова гръмко раздухвана. Всички виждаме какви са проблемите. Затова нямаме инвеститори, затова хората си взимат куфарите и заминават”, смята Банева.

„Тази сага продължава повече от две години. Подавани са жалби и за това време няма никакво движение. Не мога да си обясня подобно бездействие на полицията, освен чадър”, заяви по Нова телевизия бизнесменът Никола Банев.

По думите му ”при едно тоталитарно управление, каквото е това на ГЕРБ, когато институциите не работят, се развихрят мутрите”.

Бизнесменът заяви, че знае кой пали имуществото му. „Това е Димитър Спасов – Каратиста. Този човек е замесен в кражби и в два от нашите заводи. Наряза машини и ги върна за скрап”, каза Банев и добави, че е виждал този човек на живо за 10 минути. „Претенциите му са, че му се дължат пари за нещо, което не е извършил”, обясни той.

„Имам политически врагове, които направиха всичко възможно да ме съсипят през последните години”, категоричен беше той.

Попитан какво общо има Румяна Чаналова и защо замесват името й с тяхното семейство Банев обясни, че тя е издала едно определени, което нямала право да издаде, свързано с предприятието „Полимери” . „Намесени са хора от ГЕРБ и предприятието беше обезкостено и съсипани”, каза той.

„Мутрите в България се върнаха. Над тях имаше чадър през цялото управление на ГЕРБ. Хората ги е страх – включително полицията и прокуратурата”, каза Банев.

Той заяви още, че в полицията е разпознал хората, които по-рано тази година подпалиха къщата му в Бояна.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кибик
  Отговор
  1 10:35  22.11.16
  За правосъден министър едва ли, но аз те каня. Започвам нов бардак и ми трябват хем нови, хем опитни мадами. Ако работиш добре ще си купиш Майбах, че нали ти изгоря стария, за 5-6 месеца
 • Пенчо
  Отговор
  2 10:49  22.11.16
  Склад за автомобили със 7 букви - паркинг.
 • Малиционер
  Отговор
  3 12:20  22.11.16
  -Бързо в психодиспансера май белият райски прашец ти е в повече!!
 • gost
  Отговор
  4 12:27  22.11.16
  Каква държава сме? "Петното" иска да е Президент, жена на бивша мутра /загробила няколко работещи соц. завода / иска да е министър на правосъдието за да си отмъсти? Защо се развяват тези глупости по медиите? Ако не са те - никой нямаше да ги е чувал. Аман от търсачи на жълтини!
 • пирамид
  Отговор
  5 12:31  22.11.16
  този трябва да е в затвора или на малашевци. какво ми занимавате с тях?
 • 5555
  Отговор
  6 22:56  22.11.16
  За правосъден министър едвали , но за бардак мисля че няма да има проблем .

Напиши коментар:


Публикувай