914 1

През януари БСП свиква конгрес

През януари БСП свиква конгрес

Ръководството на БСП ще предложи на Националния съвет да свика заседание на конгреса на партията в първата половина на януари. Форумът ще се проведе под мотото „Промяната в БСП“.

Това обяви пред медиите председателят на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Започнахме промяната за България, но трябва да продължим промяната при нас, аргументира решението си Корнелия Нинова. Според нея БСП трябва да бъде модерната лява партия.

Освен това висшият партиен форум трябва да изработи нова платформа за парламентарните избори през 2017 г., нова коалиция, различна от досегашната БСП лява България, и организационна промяна.

Нинова обясни, че целта, която си поставя БСП е да бъде модерната лява партия и да отговори на този Конгрес и в бъдещите си действия и политики на 4 въпроса. „На първо място - какво правим? Ще предложа на Конгреса да приемем нова предизборна платформа за парламентарни избори 2017 г. с ясни, конкретни и възможни ангажименти към българските граждани, да стъпим на автентичните леви ценности, но да направим и съвременни, модерни и леви политики”, обясни председателят на БСП. Тя допълни, че ще бъде предложена нова коалиция за предсрочните парламентарни избори, различна от досегашната - БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

„Ще предложим и организационна промяна в партията, с която да покажем, че отговаряме на очакванията на хората за промени в БСП. Трябва да отворим партията, да дадем път на млади, кадърни хора. Тези думи трябва да ги преведем в действия”, категорична бе Нинова.

Според нея, с промяната левицата трябва да продължи стила, който е започнала с президентската кампания - без задкулисие, без договорки с партийни елити, лобита и олигархични кръгове, а открито с нов стил в политиката, директен разговор с хората.

„Промяната няма да е лесна. Даваме си сметка какво може да се случи след Националния съвет и след Конгреса, да се изсипят приказки как не е възможно и партиите не могат да се променят, както и че това са само празни думи. Ще видите, че не са”, заключи Корнелия Нинова.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • onq s konq
    Отговор
    1 17:30  22.11.16
    Лудата Нинова свиква конгрес и изобщо не мисли,че точно на него могат да я свалят!

Напиши коментар:


Публикувай