941 0

Моето впечатление ще има служебен кабинет през декември

Среща на председателя на ДСБ Радан Кънев с президента Росен Плевнелиев

Моето впечатление ще има служебен кабинет през декември
Калина Петрова

Моето впечатление е, че ще има трети служебен кабинет на президента Плевнелиев още през декември. Това заяви лидерът на „Демократи за силна България” и съпредседател на парламентарната група на РБ Радан Кънев, след срещата си с президента Плевнелиев. Радан Кънев се срещна с държавния глава отделно от Реформаторския блок.

На срещата бях обсъдени възможностите за преодоляване на настоящия остър етап от политическата криза в България.

Радан Кънев потвърди позицията на ДСБ, че партията няма да участва в управление, в рамките на 43-то НС. Председателят на ДСБ подчерта, че отговорността за съставяне на ново правителство или предизвикването на предсрочни парламентарни избори е на ГЕРБ, които безотговорно подадоха оставка след загубата на отминалите президентски избори, както и на техните партньори.

Президентът Плевнелиев и Радан Кънев изразиха съгласие за необходимостта от приемане на републиканския бюджет, без да има промени между първо и второ четене в НС.

Обсъдени бяха темите за промени в изборното законодателство и финансирането на политическите партии, необходими след проведения национален референдум, както и възможности за свикване на ВНС.

Радан Кънев призова президента Плевнелиев да свика отделен КСНС с участието на новоизбрания президент – Румен Радев, за възстановяване на националния консенсус по отбранителната политика и членството на България в НАТО, изграждане на единна национална позиция за сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския басейн. КСНС трябва да направи и подготовка за участието на министри от предстоящия служебен кабинет в срещите на външните министри и министрите на отбраната на страните членки на Северноатлантическия пакт до края на 2016 г. и началото на 2017 г.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай