912 0

Моето впечатление ще има служебен кабинет през декември

Среща на председателя на ДСБ Радан Кънев с президента Росен Плевнелиев

Калина Петрова

Моето впечатление е, че ще има трети служебен кабинет на президента Плевнелиев още през декември. Това заяви лидерът на „Демократи за силна България” и съпредседател на парламентарната група на РБ Радан Кънев, след срещата си с президента Плевнелиев. Радан Кънев се срещна с държавния глава отделно от Реформаторския блок.

На срещата бях обсъдени възможностите за преодоляване на настоящия остър етап от политическата криза в България.

Радан Кънев потвърди позицията на ДСБ, че партията няма да участва в управление, в рамките на 43-то НС. Председателят на ДСБ подчерта, че отговорността за съставяне на ново правителство или предизвикването на предсрочни парламентарни избори е на ГЕРБ, които безотговорно подадоха оставка след загубата на отминалите президентски избори, както и на техните партньори.

Президентът Плевнелиев и Радан Кънев изразиха съгласие за необходимостта от приемане на републиканския бюджет, без да има промени между първо и второ четене в НС.

Обсъдени бяха темите за промени в изборното законодателство и финансирането на политическите партии, необходими след проведения национален референдум, както и възможности за свикване на ВНС.

Радан Кънев призова президента Плевнелиев да свика отделен КСНС с участието на новоизбрания президент – Румен Радев, за възстановяване на националния консенсус по отбранителната политика и членството на България в НАТО, изграждане на единна национална позиция за сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския басейн. КСНС трябва да направи и подготовка за участието на министри от предстоящия служебен кабинет в срещите на външните министри и министрите на отбраната на страните членки на Северноатлантическия пакт до края на 2016 г. и началото на 2017 г.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай