806 1

Нека март - април хората да кажат кой иска да ги управлява

Позицията на ГЕРБ е ясна и към момента няма промяна в нея, заяви Менда Стоянова

Нека март - април хората да кажат кой иска да ги управлява
Снимка: БНТ
Анжелина Димитрова

Позицията на ГЕРБ е ясна и към момента няма промяна в нея. Това заяви по БНТ председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова.

По думите й, хората ясно казаха, че искат промяна и нека да им се даде възможност март - април да кажат със своя вот кой иска да ги управлява.

Когато преди 2 години избирателите казаха, че ГЕРБ е най-голямата политическа сила и тя трябва да поеме отговорността за управлението, ние поехме с много трудни преговори с реформаторите, с патриотите, с АБВ и всъщност съставихме един коалиционен кабинет, който добре работи през последните две години, обясни Менда Стоянова.

Тя каза още, че в предизборната кампания на ГЕРБ санирането беше един от основните приоритети и той се изпълнява през последните 2 години. Самата програма за саниране е в резултат на едно постановление на МС и е нормално сега, когато правителството е в оставка и сме в края на 2016 г. и началото на 2017 г. да дадем възможност на новия кабинет да препотвърди тази политика.

"Защото този нов кабинет, който би се сформирал след едни предсрочни избори, може да има различни политики. Чрез бюджета може да се случи това саниране. Към момента са сключени договори и се изпълняват за около милиард лева. И тези пари ще бъдат платени, защото са осигурени. Следващата година има подготвени за сключване договори за около половин милиард. Тези договори са осигурени чрез финансиране, предвидено в Бюджет 2016. Така, че е коректно, ако се приеме бюджета и ако следващото правителство препотвърди, че санирането е и негова политика, то да продължи", каза тя.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Далавер-Импекс
    Отговор
    1 22:51  22.11.16
    Голямо крадене пада при това саниране щом Менда говори със такава страст за това.

Напиши коментар:


Публикувай