1 004 2

Бежанците в "Овча Купел" започват гладна стачка

Бежанците в "Овча Купел" започват гладна стачка
Снимка: БНТ
Анжелина Димитрова

Бежанците в лагера в кв. "Овча купел" започват гладна стачка от днес. Те твърдят, че български младежи ги причакват на групи и ги бият около центъра за настаняване, съобщи БНТ.

Мъж от афганистански произход, който живее в общежитието от 10 месеца,твърди че е бил нападнат вчера посред бял ден, докато чакал на спирка автобуса от квартал „Овча купел" за центъра.

"Някой ме нападна в гръб. Видях, че трима души ме бият. Не говориха с мен, само ме биха и избягаха.", обясни той.

Според мигрантите, в района около бежанския център не се взимат достатъчно мерки за сигурността им. Затова започват гладна стачка с искания за повече патрули в квартала. тя щяла да продължи докато не бъдат изпълнени исканията им.

От Столичната дирекция на вътрешните работи заявиха, че до момента няма постъпили сигнали за нападения над бежанци. В района около общежитието има постоянно полицейско присъствие, потвърди говорителят на СДВР Светослава Костадинова. Единствените сигнали за физическо насилие, за които са били уведомени полицаите от 6-то районно управление, са били за сблъсъци между самите обитатели на бежанския център.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кой от къде е
  Отговор
  1 21:35  22.11.16
  Вместо да правят гладни стачки да проумеят, че никой не ги е канил тук и че нямаме нужда от икономически имигранти и да се върнат мирно и тихо от където са дошли! Кога ще им бъде обяснено на ясен афганистански, пакистански, арабски и пр. езици, че са нарушили закона, като са нахлули тук и че никой за нищо не им е длъжен !?!?
 • доволен
  Отговор
  2 23:31  22.11.16
  Отдавна трябваше да спрат да ядат ...Храним ги тук на ясла без да са допринесли и един лев за икономиката ни...

Напиши коментар:


Публикувай