2 245 0

Почина известен пловдивски хирург

Снимка:в.
Снимка:в. "Марица"
Стефанаки Йоанис

Известният пловдивски хирург и градски лидер на БСП проф. д-р Красимир Мурджев не успя да пребори коварна болест и почина тази нощ, съобщи в."Марица".

„Напусна ни невероятен лекар, добър човек, социалист по призвание и душа. Човек, който живя с достойнство и с чест. Той беше подкрепа за своите пациенти и приятели, опора на семейството и другарите си”, споделят негови приятели, шокирани от трагичната вест. Проф. д-р Красимир Мурджев е роден на 10 януари 1964 г.

Завършил е медицина в МУ Пловдив, където преподаваше по обща и гръдна хирургия. Защитил е още магистратура по икономика на здравеопазването. Има научна и образователна степен „доктор“. През 2014 година на редовните парламентарни избори стана народен представител от Коалиция за България, където бе член на здравната и на комисията по отбрана.

Ангажиментите в Народното събрание не успяха да го откъснат от пациентите му и всяка седмица оперираше в УМБАЛ „Св. Георги“, където бе зам.-началник на клиниката по специална хирургия. На 16 април 2016 година бе избран с голямо мнозинство за председател на БСП –Пловдив. Беше член на БСП от 30 години.

Той изкара като общински съветник една година, след което влезе в 42-рото Народно събрание. Погребението ще бъде в петък от 11 часа на Централни гробища.

България


Напиши коментар:


Публикувай