708 0

ДСБ: Съмнения за корупция в АПИ

Снимка: ДСБ
Снимка: ДСБ
Калина Петрова

Съмнения за корупция в АПИ, изразиха народните представители от Демократи за силна България – Радан Кънев, Вили Лилков и Атанас Атанасов на пресконференция в Народно събрание. Те обявиха, че са отправили въпрос към министъра на МРРБ Лиляна Павлова.

Председателят на ДСБ Радан Кънев обясни, че въпросът към министър Лиляна Павлова е следният:„Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров на 21 ноември 2016 г. е депозирал оставката си в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.В тази връзка молим да ни отговорите:Каква е причината да освободи поста си от считано от 1 декември 2016 г.?”

Официално от документа с оставката на инженер Лазаров е видно, че тя се подава по лични причини. Иначе в цялото общество битува вероятността оставката да се подава, поради тежки съмнения в корупция и цялостния провал в инфраструктурната политика през 2016 г., включително спирането на множество ключови проекти и обществени поръчки.

Припомням, че през февруари 2016 г.,след обявяването на търговете за автомагистрала „Хемус” , на пресконференция във Варна, ДСБ предупреди, че при победители, пряко свързани, в общественото съзнание, с компании на Делян Пеевски и при тези рекордни цени, автомагистрала „Хемус” просто няма да се състои. Естествено по вина на агенция Пътна Инфраструктура и на МРРБ. Както и тогава предвидихме – поръчките бяха спрени.

В публични изказвания инженер Лазаров заявява, относно личните си причини за оставка, че те са пряко свързани с усещането му за част от екипа на Бойко Борисов. Екипът на мин.- председателя в оставка не си тръгва от МС на 1 декември 2016 г., а със сигурност седмици по-късно. Остава отворен въпросът защо оставката на инженер Лазаров не влиза в сила веднага, а от 1 декември.

Поради това е на лице много същественото подозрение, че във времето до 01.12, г-н Лазаров ще трябва да изпълни ангажиментите на управляващите, а имено - да предаде или подготви предаването на поръчките за първия лот, който ще се работи от автомагистрала „Хемус”, отново на фирми близки до ГЕРБ, до ДПС и до Д. Пеевски. По този начин инженер Лазаров ще свърши работата и ще „опере пешкира”, след което - на 1 декември, ще изчезне от публичното пространство.

Мълчанието на министър Павлова само ще потвърди тези съмнения.

София / България


Още по темата

 • Официално: Лазаров депозира оставката

  Официално: Лазаров депозира оставката

  Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров днес депозира оставката си в деловодството на ...
  21.11.2016
  1 471
  1
 • Лазар Лазаров на път да напусне АПИ

  Лазар Лазаров на път да напусне АПИ

  Шефът на АПИ Лазар Лазаров е на път да напусне АПИ. Дали е отстранен от поста или доброволно си тръгва все още не е ясно, научи Факти.бг. За ...
  21.11.2016
  1 529
  7

Напиши коментар:


Публикувай