785 7

Обвинителният акт за КТБ готов догодина

Стефанаки Йоанис

Обвинителният акт по разследването за КТБ, ще бъде внесен най-късно до април догодина. Очаква се той да бъде около 35 хиляди страници. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Премиерът в оставка Бойко Борисов също може да бъде разпитан, ако спецпрокуратурата прецени, че това се налага за изясняване на твърденията в интервю на Цветан Василев за връзките на Борисов с Александър Сталийски, съобщи БНТ.

По делото КТБ прокурорите изясняват и версията, че Сталийски е рекетирал Цветан Василев. Арнаудова нито потвърди , нито отрече да са получавали информация от международни партньори за движение на финансови средства по веригата Сталийски - Борисов в други държави.

Но всички обстоятелства, за които говори господин Цветан Василев в интервюто си са предмет на разследването.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Побелях
  Отговор
  1 14:37  24.11.16
  Ще побелея докато го видя онзи пред съда!
 • Стефан
  Отговор
  2 17:34  24.11.16
  Докато Цветан Василев го изправят в съда ще е изхарчил източените милиарди от КТБ.
 • Тонка
  Отговор
  3 20:22  24.11.16
  Това е ненормална работа. Цели две години събират какво ли не. А дано успеят да го осъдят тоя престъпник Василев.
 • Атанас Чобанов
  Отговор
  4 22:54  24.11.16
  Ей добре, че живеем в страна като България! Тук съдят за престъпления от 2014 г. чак през 2017 г.! Това и в Африка го няма! Но така е по-добре за Биволъ, тъй като Цецо Василев ще продължи да ни плаща, а ние ще продължим да драскаме срещу негови опоненти и врагове!
 • СтигаБе
  Отговор
  5 23:36  24.11.16
  Айде стига бе! Още цели 6 месеца и то само, за да внесат обвинителния акт! Във всяко нормална държава Цветан Василев много отдавна щеше да е осъден и да излежава присъдата си!
 • Христов
  Отговор
  6 07:46  26.11.16
  Дали и делото ще може да приключи тогава или ще се бави пак с години докато вече всички забравят за този случай? От нас зависи да натискаме и да изискваме, присъдата да бъде издадена още следващата година.
 • Боби
  Отговор
  7 07:50  26.11.16
  Ама защо бързат. То само 3 години ще са минали от рухването на пирамидата КТБ. Да изчакат още 5-6 години и да мине давността на престъплението направо. Сега ще трябва да си играят да се чудят как да тупат топката. Хайде на бас, че като го внесат ще се почнат едни обжалвания, едни процедури и редакции. Цветан Василев ще си остарее в тази Сърбия и ще си изхарчи откраднатите пари. Трябват незабавни присъди да видим.

Напиши коментар:


Публикувай