428 0

Първанов не дойде за консултациите при президента

Румен Петков и генерал Михов водят делегацията на АБВ

Първанов не дойде за консултациите при президента
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Трябва да направим всичко възможно това НС да продължи своята работа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в началото на консултациите си с представителите на ПП АБВ, предаде БТА.

На срещата с държавния глава присъстват зам.-председателят на партията Румен Петков и зам.-председателите на ПГ на АБВ Мариана Тодорова и Михо Михов. Лидерът на формацията Георги Първанов не присъства в президентството.

Снимка: БТА

„За нас е чест да ви приветстваме на тези консултации. Целта е ясна – Конституцията вменява на държавния глава задължението да проведе консултации преди началото на връчването на мандатите за търсене на възможност за формиране на ново правителство в рамките на 43-тото НС.

Дебатираме по три големи теми – едната е има ли възможност в рамките на 43-то НС за сформиране на ново правителство, устойчива формула за намиране на начин НС да продължи своята работа като излъчи работещо правителство.

Втората тема е, ако това не е възможно, тогава каква би била подходящата дата за избори или период, в който би следвало да се проведат изборите за ново НС.

Снимка: БТА

Третата голяма тема е какво още има да свърши парламентът, докато бъде разпуснат“, заяви президентът. Той посочи, че за него първата тема е най-важна. „Искам да ви уверя, че ще положа всички усилия, за да направим всичко възможно това НС да продължи своята работа“, каза още държавният глава.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай