899 0

24 ноември: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анжелина Димитрова

Учение за намиране и оказване помощ на пострадали при авиационни произшествия се разигра на полигона на Центъра за професионална квалификация на ГД „ПБЗН“ край Монтана. Спасители, пожарникари, полицаи, лекари от центрове за спешна помощ тренират взаимодействието помежду си при верижни автомобилни и железопътни катастрофи, причинени от падане на самолети, а също действие по изваждане на пострадали от административна сграда.

Четири непълнолетни момчета са изпотрошили две от четирите фигури на делфини в градския фонтан на Търговище. Фигуралната композиция е дело на автора на монументални творби Величко Минеков и арх. Иван Николов, които през 1955 година спечелват конкурс за архитектурното оформяне на централния площад в града. От тогава композицията с делфините е визитна картичка на града.

Областният управител инж. Георги Ранов и оперната прима Веселина Кацарова подариха днес на ученици от началния курс на Шесто основно училище „Св. Никола” в Стара Загора над 180 книги „Библия за деца”.

С духова музика и Дунавско хоро откриха ХIII краеведска конференция във Враца, чиито домакин е Регионална библиотека „Христо Ботев”.

България


Напиши коментар:


Публикувай