1 262 6

Идентифицират бунтовниците в Харманли

Започват преговори с излъчена от тях контактна група, които ще продължат и в утрешния ден – заяви председателят на ДАБ след среща с настанените в центъра

Снимка: МВР
Снимка: МВР
Калина Петрова

Директорът на ОДМВР – Хасково старши комисар Ангел Цанков обясни, че събраните до момента данни по случая са докладвани на Окръжна прокуратура – Хасково. В рамките на образуваното досъдебно производство продължава работата по събиране на доказателства и разпити на свидетели с цел идентифициране на нарушителите на обществения ред, съобщиха от МВР. .

Когато бъдат установени, извършителите ще бъдат задържани и ще им бъдат повдигнати обвинения. Голяма част от настанените в центъра не са взели участие в протеста - посочи старши комисар Ганчев и заяви, че случаят е решен при най-малкия риск както за жителите на Харманли, така и за настанените в центъра. Няма пострадали нито сред чуждите граждани, нито сред полицейските служители. „Напрежението в центъра е потушено. На място ще останат дежурни полицаи, които да съблюдават реда“, подчерта директорът на ОДМВР – Хасково.

Председателят на Държавната агенция за бежанците разговаря с настанените в Регистрационно-приемателния център в Харманли. „Започват преговори с излъчена от тях контактна група, които ще продължат и в утрешния ден. Ситуацията в лагера в момента е спокойна. Уверихме хората, че се предприемат всички необходими действия за навременното приключване на скрининга“ – заяви Първанова след срещата, съобщи МВР.

Тя отново подчерта, че затварянето на центъра е временна мярка, предприета за гарантиране спокойствието на жителите на Харманли. „Чуждите граждани не са под карантина, движат се свободно на територия от 175 дка. Осигурява им се всичко необходимо до приключване на скринига“, посочи Първанова и допълни, че от понеделник започва изпълнението на графика за посещение на екип от специалисти от седем болници, подписан от министъра на здравеопазването. Председателят на ДАБ бе категорична, че центърът не е огнище на зараза и припомни, че това е констатирано от медицински екип още преди две седмици. Въпреки това, към момента приемът на бежанци в РПЦ – Харманли е преустановен.

Хасково / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 18:53  24.11.16
  Ние запасняците сме готови за мобилизация . И мокри парцали ще си носим да не почервеняват цевите на картечниците . От Харманли , София ще е наред .
 • шшш
  Отговор
  2 19:00  24.11.16
  това което правят тези така наречените "бежанци"в никоя арабска държава няма да търпят -веднага смъртно наказание. Обаче някой им казал на тези мюслита че европейци са п...ли и с тях може да правиш каквото искаш,да ама п...ли са управляващите ,народа ще ги рита по топките...Вън от Европа...
 • 367
  Отговор
  3 19:07  24.11.16
  иНдентифицират?
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  4 21:12  24.11.16
  това са толкова прости и неграмотни,относно забраната заради плъзналата епидемия,че си позволяват такова поведение.трябва да има наказани и осъдени заради посегателство срещу държаните органи на реда.
 • Най смешната държава
  Отговор
  5 01:51  25.11.16
  България най меката страна ко праим е..??? Тез си праят квот си искат и никой нищо не им казва никой не ги закача нищо не прави е събудете са е как може да ни запалят знамето е полицайте хем бой ядат хем ги защитават ко бъдеще има в България незнам много лошо става и по лошо ще стане трябва да се направи нещо вече щото ще дойде време ще стане много късно
 • Бай хой
  Отговор
  6 08:39  25.11.16
  Бунтовник се нарича човек който се бори за овладяване на властта \ за независимост. За каква власт се борят тия в Харманли? Също така и за освобождение от робство и подтисничество. Кой ги е поробил?

Напиши коментар:


Публикувай