Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 17:46 2 807 7

Местят над 1000 мигранти до границата

  • харманли-
  • мигранти-
  • границата-
  • борисов

Главният организатор на бунтовете в Харманли е задържан, каза Борисов

Местят над 1000 мигранти до границата - 1
Снимка: БТА

Хората, които не спазват обществения ред, ще бъдат преместени на границата, на места, където те да бъдат охранявани. Направена е организация веднага да започне преместването на около 1000 мигранти. Това заяви в Харманли премиерът в оставка, който отново пристигна в града.

Подготвят преместването на над 1000 души от Харманли, които са нарушили обществения ред, в обществени постройки по границата, подчерта премиерът.

Организаторът на бунта в лагера е задържан. Бил е арестуван в Германия за наркотици. След като е бил освободен, е пристигнал в България, където е започнал подривна дейност. От 4 месеца е в България и ще бъде експулсиран, каза той.

Участващите в бунта са афганистанци, които искат да отидат в Германия, посочи Борисов.

По думите му подобни бунтове са били организирани и в центровете в други държави, а целта е да има огромен натиск, за да се преместят по-бързо големи маси хора в цяла Европа.

"Това, което се случи снощи, е голям мотив за всички, които настояваха да не се преминава към центрове от затворен тип", каза той.

"Не искам да деля хората на националности – срещнах се и с едните, и с другите. Има едни, в очите на които не мога да опиша какво видях. Те са с с деца, с жени, бягат от ракетите. За пореден път призовавам хората и в Москва, и във Вашингтон, да се спре тази война", добави Борисов.

Той подчерта, че има и такива бежанци, които считат, "че сме им длъжни, че са намерили стадо без кучета. По различен начин ще се отнасяме към тях. Максимално бързо ще се търси начин да се екстрадират".

По думите му до четвъртък ще бъдат завършени всички съоръжения в центъра за бежанци.

"Ще изолираме тези, които не искат да спазват правилата", категоричен е Борисов, като пак уточни, че те ще бъдат изпратени в стари казарми по границата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неверко

    7 3 Отговор
    Бай Х за пореден път показа, колко е недалновиден, непредвидлив и пр. Хората откога му казваха да няма такива лагери в населените места, обаче той ЙОК дори пращаше Бъчвата да оглежда и други. Ето сега трябваше да се случи, това което хората му казваха, че неминуемо ще стане за да помисли за лагери по границаъа и екстрадации. За съжаление не му вярвам и с лагерите и с екстрадацията, ще е същото, като с великата ограда дето я прескачат за афханистански норматив! Сега ги дрънка утре, ще се махне от поста и боли го муя вече за хората.

    Коментиран от #4

  • 2 шшш

    9 2 Отговор
    Ало , отговорни лица нямат ли очи да видят, как действа Австралия-праща такива крастави и чумави представители на "най мирната религия" на остров Папуа Нова Гвинея и после да видиш как секна притока на социални слаби ,веднага се отказват, само да чуят за там. Ни имаме БЕЛЕНЕ ,на първо време и това ще свърши работа.Егати нагли скакалци ,уж бягат от война ,а поставят условия... .Да видим дали ще ни търпят и един ден примерно в някоя арабска държава ,ако се правим на ударени......Така че трябва да приключим с тях ,като не им харесва --у дома с торба свинско меса..
  • 3 ХАСАН

    2 10 Отговор
    Много добър политик--България имаше шанса да бъде с него по време на бежанската криза-Ако беше Станишев то всеки в дома си щеше да има един бежанец
  • 4 668

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "неверко":

    Някой ден бай ти Б няма да е в политиката, тогава цялата страна ще стане едно огромно циганско гето, щото това е което заслужавате
  • 5 некойси

    3 0 Отговор
    А те така наречените бежанци ще си го преместят в другия крачол.
    Така ще разберат че могат да си правят бунтове и да палят каквото и когато си поискат.
    Боко отиде там за да се увери че въпреки неразбориите нещата ще вървят по план, така както е договорено под масата с отвъд океанските му приятеле (разбирай началници).
    Верен до последно.
  • 6 Voz

    2 0 Отговор
    Pratete granicata na zapat da otidat pri merkel
  • 7 ГОСТ

    1 0 Отговор
    Тъпия , само как излъга че тези задутжаните щяли да бъдат депортирани . По същия начин излъга че ще търси съдебна отговорност на управляващите преди него . Ма как бе тъпи ...... нали всички сте от едно котило . Само куршума ще ви оправи вас , нищо друго .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове