2 336 7

Местят над 1000 мигранти до границата

Главният организатор на бунтовете в Харманли е задържан, каза Борисов

Местят над 1000 мигранти до границата
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Хората, които не спазват обществения ред, ще бъдат преместени на границата, на места, където те да бъдат охранявани. Направена е организация веднага да започне преместването на около 1000 мигранти. Това заяви в Харманли премиерът в оставка, който отново пристигна в града.

Подготвят преместването на над 1000 души от Харманли, които са нарушили обществения ред, в обществени постройки по границата, подчерта премиерът.

Организаторът на бунта в лагера е задържан. Бил е арестуван в Германия за наркотици. След като е бил освободен, е пристигнал в България, където е започнал подривна дейност. От 4 месеца е в България и ще бъде експулсиран, каза той.

Участващите в бунта са афганистанци, които искат да отидат в Германия, посочи Борисов.

По думите му подобни бунтове са били организирани и в центровете в други държави, а целта е да има огромен натиск, за да се преместят по-бързо големи маси хора в цяла Европа.

"Това, което се случи снощи, е голям мотив за всички, които настояваха да не се преминава към центрове от затворен тип", каза той.

"Не искам да деля хората на националности – срещнах се и с едните, и с другите. Има едни, в очите на които не мога да опиша какво видях. Те са с с деца, с жени, бягат от ракетите. За пореден път призовавам хората и в Москва, и във Вашингтон, да се спре тази война", добави Борисов.

Той подчерта, че има и такива бежанци, които считат, "че сме им длъжни, че са намерили стадо без кучета. По различен начин ще се отнасяме към тях. Максимално бързо ще се търси начин да се екстрадират".

По думите му до четвъртък ще бъдат завършени всички съоръжения в центъра за бежанци.

"Ще изолираме тези, които не искат да спазват правилата", категоричен е Борисов, като пак уточни, че те ще бъдат изпратени в стари казарми по границата.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • неверко
  Отговор
  1 17:59  25.11.16
  Бай Х за пореден път показа, колко е недалновиден, непредвидлив и пр. Хората откога му казваха да няма такива лагери в населените места, обаче той ЙОК дори пращаше Бъчвата да оглежда и други. Ето сега трябваше да се случи, това което хората му казваха, че неминуемо ще стане за да помисли за лагери по границаъа и екстрадации. За съжаление не му вярвам и с лагерите и с екстрадацията, ще е същото, като с великата ограда дето я прескачат за афханистански норматив! Сега ги дрънка утре, ще се махне от поста и боли го муя вече за хората.

  Коментиран от #4

 • шшш
  Отговор
  2 18:16  25.11.16
  Ало , отговорни лица нямат ли очи да видят, как действа Австралия-праща такива крастави и чумави представители на "най мирната религия" на остров Папуа Нова Гвинея и после да видиш как секна притока на социални слаби ,веднага се отказват, само да чуят за там. Ни имаме БЕЛЕНЕ ,на първо време и това ще свърши работа.Егати нагли скакалци ,уж бягат от война ,а поставят условия... .Да видим дали ще ни търпят и един ден примерно в някоя арабска държава ,ако се правим на ударени......Така че трябва да приключим с тях ,като не им харесва --у дома с торба свинско меса..
 • ХАСАН
  Отговор
  3 18:17  25.11.16
  Много добър политик--България имаше шанса да бъде с него по време на бежанската криза-Ако беше Станишев то всеки в дома си щеше да има един бежанец
 • 668
  Отговор
  4 18:28  25.11.16

  До коментар #1 от "неверко":

  Някой ден бай ти Б няма да е в политиката, тогава цялата страна ще стане едно огромно циганско гето, щото това е което заслужавате
 • некойси
  Отговор
  5 21:41  25.11.16
  А те така наречените бежанци ще си го преместят в другия крачол. Така ще разберат че могат да си правят бунтове и да палят каквото и когато си поискат. Боко отиде там за да се увери че въпреки неразбориите нещата ще вървят по план, така както е договорено под масата с отвъд океанските му приятеле (разбирай началници). Верен до последно.
 • Voz
  Отговор
  6 22:39  25.11.16
  Pratete granicata na zapat da otidat pri merkel
 • ГОСТ
  Отговор
  7 23:52  25.11.16
  Тъпия , само как излъга че тези задутжаните щяли да бъдат депортирани . По същия начин излъга че ще търси съдебна отговорност на управляващите преди него . Ма как бе тъпи ...... нали всички сте от едно котило . Само куршума ще ви оправи вас , нищо друго .

Напиши коментар:


Публикувай