1 200 1

25 ноември: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анжелина Димитрова

В Учебна авиационна група "Георги Бенковски" днес се състоя тържествена церемония за връчване на удостоверенията на специализантите от курс "Младши сержант – първи модул". Церемонията завърши с демонстрации - заемане на положение за стрелба, разглобяване и сглобяване на автомат "Калашников" и пистолет "Макаров" и други.

Тази вечер фасадата на Националния дворец на културата бе осветена в оранжево по повод Международния ден за елиминиране на насилието над жени (25 ноември). Инициативата у нас идва от женската организация Зонта клуб "Света София", благодарение на която тази година българската столица за пръв път се присъединява към световната инициатива, емблематични сгради да бъдат осветявани в оранжево.

В Пловдив започна осмото издание на фестивала "Дефиле на младото вино". Тази година 32 винарски изби от страната представят млади вина от реколта 2016 година.

Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен празнува 56-годишнина от създаването си. Тържеството започна с празнично дефиле в центъра на Плевен, в което участваха ученици и техните преподаватели.

Премиерът в оставка Бойко Борисов, придружен от Томислав Дончев и народните представители Делян Добрев и Евгения Ангелова посетиха бежанския център в Харманли. Групата разгледа щетите след бунта в лагера и обсъди вдигането на по-солидна ограда.

60 военнослужещи от Втора механизирана бригада - Стара Загора и Служба "Военна полиция" със специализирана техника от ще окажат съдействие на структурите на МВР, ангажирани с охраната на външния периметър на Регистрационно-приемателния център в Харманли.

Днес на ГКПП Капитан Андреево министърът в оставка на МВР Румяна Бъчварова присъства на откриването на тристранен Българо-Турско-Гръцки кризисен център.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 22:43  25.11.16
    Жална ни майка,ако индивидите от първите 2 снимки трябва да ни пазят.

Напиши коментар:


Публикувай