1 436 4

Маги Халваджиян: По улиците няма бежанци, а престъпници

Стефанаки Йоанис

Всеки хвърлил камък по държавата, която го е приютила, трябва незабавно да бъде екстрадиран, смята продуцентът

Точно преди 100 години (1916) дядо ми и баба ми бягайки от ГЕНОЦИДА над арменските християни в Турция се озовават в България! Огромна бежанска вълна от арменци! Драмата на тези хора е била толкова голяма и видна от всички Българи, че Яворов написва стихотворението "Арменци". (Всъщност не. Греша. Яворов пише тази творба доста по-рано. 1899). Това написа в профила си във Фейсбук продуцентът Маги Халваджиян.

Никой съвременник на онези събития не си спомня Дядо ми да е хвърлял камъни по тогавашната полиция, да се е държал сякаш всички са му длъжни, да е имал непристойно поведение към българските жени! Напротив. Бил благодарен! Тъй като съм потомък на бежанци винаги съм смятал, че трябва да сме много толерантни към хората бягащи от родината си поради различни причини! Това което става по улиците на Българските градове в момента обаче надвишава прага ми на толерантност. Това не са бежанци. Това са престъпници!

Връщам се 100 години назад. Дядо ми, баба ми и много други арменци се заселили в Плевен. Дядо ми си намерил работа! По-късно се родили баща ми и двамата му братя. Дядо ми бил предприемчив човек и отворил малък цех за сладкиши! По-късно цеха се превърнал в малка фабрика! Дядо ми вдигнал и къща за цялата фамилия! После(1944) дошли комунистите(други едни престъпници) и Откраднали(национализирали) фабричката на дядо ми.

Дядо ми и баба ми преживели много неща в онези години.И хубави и лоши! Никога не забравили обаче, че българите са ги спасили! Дядо ми обичал българите и мразел комунистите! За миг обаче не забравил, че той и цялото му семейство са живи, защото България ги е приютила!

Ако преди години ме бяхте попитали какво мисля за бежанците щях да ви отговоря едно! Днес обаче мисля друго. Държавата трябва да си свърши работата и да защити гражданите си! Всеки хвърлил камък по държавата, която го е приютила, трябва незабавно да бъде екстрадиран! Има механизми за това! Имаме си достатъчно наши престъпници! Едва ли ни трябват и чужди! Трябва да се действа бързо и твърдо! Днес границата беше мината!", написа Халваджиян.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Арменеца
  Отговор
  1 20:37  25.11.16
  Абсолютно си прав.Но за жалост това няма да се случи,защото тези гниди са удобни на доста хора да си правят кинтите.Шепа Българи продадоха държавата на тези мургави бандити.А народа си седиииии и мърмори само.ЖАЛКО С НАШИТЕ М....ЛИ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ,ЧЕ И ОЩЕ ПУСКАМЕ.
 • Morgoth
  Отговор
  2 21:20  25.11.16
  +1 от мен
 • Алексей ростов
  Отговор
  3 04:18  26.11.16
  Это не мигранты,это завоеватели
 • Зара
  Отговор
  4 19:37  27.11.16
  Като дойде 1990 кой открадна от народеца ни създаваното капка по капка 55 години. Кой създаде халтурата, кой запрати на дъното образованието, здравеопазването , предприятията ни. Кой създаде безработицата и изгони младите хора от домовете им и младите жени да слугинстват в Гърция, Италия и т. н. Измислете си други отрицателни герои. Стига с тия комунисти. И при тях и сега ратаят си е ратай. И не давай съвети как се управлява държавата. Виж с какви грозотии и простотии се изхабяват младите хора - тъпи телевизионни предавания, липсват всякаква образователна, естетическа, народностна и духовна стойност.

Напиши коментар:


Публикувай