1 068 5

Бежанският натиск в момента е най-нисък

Кмет и премиер откриха ремонтирания участък на бул. „Черни връх”

Бежанският натиск в момента е най-нисък
Снимки: БТА
Анжелина Димитрова

В момента бежанският натиск е най-нисък от всички времена, от когато е започнал, заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов, който коментира ситуацията с мигрантите по време на откриването на ремонтирания участък на бул. „Черни връх” със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и премиерът в оставка Бойко Борисов дойдоха на място, за да инспектират ремонтите дейности на един от най-важните инфраструктурни обекти в столицата - ремонтът на бул. „Черни връх“.

Бежанският натиск в момента е най-нисък

Инспекцията се превърна в откриване на участъка. Оказа се, че той ще бъде пуснат предсрочно в един месец. Така днес вече там ще могат да преминават автомобили.

Борисов заяви, че това е последният му подарък за столичани, като не пропусна да се похвали се похвали, че именно по негово време се е случил ремонтът.

„Това, което съм обещал и за софиянци и общината, сме го направили до едно. Повече не мога да има кажа. Колкото и да беше протестен вота, не го разбирам и сигурно няма да го разбера”, каза той.

В участъка предстоят довършителни работи по тротоарите, които няма да пречат на трафика, уточниха от общината.

"Вече са забравили, че този булевард беше козя пътечка и пак ще забравят. И околовръстното шосе беше същото, само преди 3-4 години. Така ще остане и занапред", каза още Борисов. По думите му "ако е било лесно, да са го направили още от времето на Тодор Живков. След всеки пленум и след всеки конгрес да са правили по един такъв булевард, ако е било лесно".

В България е още по-хубаво. Два дена всяка нощ ходя до Харманли и се връщам-магистралите “Тракия”, “Марица”, в Димитровград и Хасково площади, кръгови, всичко направено”, каза Бойко Борисов.

Бежанският натиск в момента е най-нисък

Във връзка със сегашната политическа ситуация той посочи, че днес е забелязал новия президент на пленум. „Виждам новия президент, пленуми. Всички са там. Има си достатъчно възможности да се справят, така че ще дойде време, когато всички ще си направят изводите”, заяви Борисов.

Йорданка Фандъкова подчерта, че това е изключително тежък обект, където е направена подмяна на цялата подземна инфраструктура само за 5 месеца, защото движението в столицата е много натоварено. “Благодаря специално на господин Борисов и правителството, защото финансирането на този проект е изцяло от държавния бюджет. Започнахме със 7 милиона, които бяха отпуснати и се надяваме да завършим с 6 милиона, с които трябва да се разплатим със строителите, защото на нас ни се наложи да плащаме доста сериозни средства за отчуждаване. Всички знаем какво представляваше булевардът тук”, заяви кметът на Столична община.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 14:11  26.11.16
  Съгласен съм! Напливът е най- нисък, вероятно в Банкя!
 • mediator37
  Отговор
  2 14:36  26.11.16
  Трябваше да дотика мандата още две години, България щеше да е кукла. С магистрали, мостове, спортни зали и пр. Строенето с европейски пари го може Б.Б.
 • Миро:
  Отговор
  3 17:04  26.11.16
  Бойко,остана си проста тиква!През тези години само заемаше този пост напразно!Не се научи нито на реч,нито на култура!Празна картуна възприема ли?! Браво на Радев,умее си човека и то много!
 • Лафчи
  Отговор
  4 19:11  26.11.16
  Сега им е студено, като се стопли ще видим.
 • гост
  Отговор
  5 19:39  26.11.16
  Нагъл до безумие . Още има по тъпи от него да му вярват . Положителното е че има и по тъпи от него и май хич не са малко .

Напиши коментар:


Публикувай