862 2

Психично болен пак вдигна на крак полицията

Става въпрос за Лъчезар Найденов, който преди почти 2 г. отново държа на крак полицията цяла нощ

Психично болен пак вдигна на крак полицията
Снимка: bTV
Анжелина Димитрова

Мъж със здравословни проблеми се барикадирал в кв. „Горна баня“ и стреля с въздушна пушка, съобщиха за Факти.бг от МВР.

В 18.30 часа в полицията постъпил сигнал за мъж с влошено психично здраве, възпроизвел изстрели в кв. "Горна баня". Веднага към мястото са насочени екипи на столичната полиция. При пристигането си те установили, че 37-годишният мъж се е заключил в дома си. По първоначални данни, той е произвел изстрелите с въздушно оръжие. Районът е отцепен с оглед осигуряване на безопасността на живущите. На място има екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. Правят се опити за осъществяване на контакт с мъжа.

Става въпрос за Лъчезар Найденов, който преди почти 2 години отново държа на крак органите на реда в продължение на цяла нощ, след като откри огън с въздушна пушка от покрива на дома си, съобщи bTV.

Около 18 часа тази вечер той имал свада със съседи, изгонил баща си от къщата и се заключил.

Припомняме ви, че през януари 2015-та близо 12 часа 35-годишният Лъчезар държа на нокти съседи и униформени заради едно дърво. Рано на сутринта той се предаде и скочи от покрива на дома си. Тогава мъжът е започнал да стреля по съседна сграда около 19:30 часа, прозорците са потрошени. Стрелецът отказа да преговаря. От време на време се изнервял и започнал да крещи и да стреля. Развял тениска с българското знаме през капандурата. Брат му се е самоубил с пистолет преди няколко години.

Тогава стана ясно, че мъжът от повече от 15 години е шизофреник, но от 2010 г. е спрял да посещава задължителните периодични прегледи и междувременно болестта му се е изострила. Случаят тогава повдигна много въпроси – за липсата на механизъм за следене на психично болните у нас и за улеснения достъп до оръжие.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 21:21  26.11.16
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Сори
    Отговор
    2 22:19  26.11.16
    Откри ОГЪН с ВЪЗДУШНАТА си пушка...ВЪДУХА СТАНАЛ НА ОГЪН...Остава да му изпраскат една голяма Герберска глоба и да го вкарат в затвора притежание на много опасно оръжие

Напиши коментар:


Публикувай