1 230 6

Овчаров: Има инвеститор за АЕЦ "Белене"

Щетите за страната ни по проекта настъпват след спирането му, заяви бившият енергиен министър

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

„Има инвеститор за АЕЦ "Белене", съобщи по Нова телевизия Румен Овчаров.

Той допълни, че не може да кажа кой е той, тъй като няма това право. „Това трябва да каже министърът на енергетиката", каза още Овчаров, който се обяви за вдигане на мораториума за строителството на атомната централа от сегашното Народно събрание.

„През последните шест месеца Томислав Дончев, Борисов и Теменужка Петрова твърдят, че търсят инвеститор, сега нека да кажат какво се случва”, каза още бившият икономически министър.

Овчаров беше обвинен за безстопанственост в размер на 193 млн. евро по делото "Белене". Той коментира, че щетите за страната ни по проекта настъпват след спирането му. „Виновни са тези, които спряха проекта”, категоричен беше той.

Бившият енергиен министър допълни, че щетите не идват от това, че три правителства са работили по него, или от това, че няколко министри са изпълнявали постановления за реализацията му. Според Овчаров въпросът е кога прокуратурата ще разследва кой и защо е спрял проекта.

„Духът на победата беше на националния съвет на БСП вчера. Мисля, че левицата отново тръгна към властта”, каза той и добави, че е убеден, че БСП ще победи и на парламентарните избори. „Имам чувството, че управляващите не осъзнават какво им се случва”, добави той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • шшш
  Отговор
  1 10:28  27.11.16
  айде , още милиарди в локвата...
 • Реалист
  Отговор
  2 10:34  27.11.16
  Крадец мазен, връщай парите защото си гушнал поне половината от липсващите 190 млн. Омръзна ни БСП-то да ни правят на глупаци. НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП.
 • Про
  Отговор
  3 11:24  27.11.16
  Овчаров краде милиони ..Борисов милиарди...
 • некойси
  Отговор
  4 11:57  27.11.16
  Абе "Р. Овч." не трябваше ли да търси инвеститори от килията си?
 • еххх мечти
  Отговор
  5 14:49  27.11.16
  Ако разполагах с неговите сметки щеше :-) МНОООГО ДА МИ ДРЕМЕ ЗА ЧУЖДОТО МНЕНИЕ :-) НАПРАВО СИ РАЗПЛИТАХ ЧОРАПИТЕ ОТ МЪКА.
 • Ник
  Отговор
  6 16:32  27.11.16
  Както забелязвате никой не говори н пълнота за Белене. Борисов и Овчаров уж са врагове, а в крайна сметка ОВчаров бе назначен от Борисов за представител на държавата в ЛУКОИЛ. Да ли не са крали и двамата? Колкото повече чета и ровя по темата толкова стигам до извода, че Борисов, Теменужка, Овчаров, Ковачев, Добреви още няколко са за затвора. И за кражби в големи размери и за предаване на националният интерес заради чужди заръки. Все още никой не коментира, че Борисов подписва 9 анекса и един нов меморандум при уж спрян проект. А червените подписват 4 допълнения преди него. Има и продажба на оборудване от Борисов 1 на цена на скраб. ВСИЧКИ СА ЗА ЗАТВОР БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ

Напиши коментар:


Публикувай