1 539 2

Брак изтрая едва 96 часа

Преглед на печата

Анжелина Димитрова

Монитор

Брак изтрая едва 96 часа

Млада двойка в Силистренско вероятно е сред рекордьорите, имали най-кратък брак у нас. Само четири дни след сватбата двамата взели решение да се разведат, а на петия ден младоженката си стегнала багажа и се прибрала при родителите си. Причината е, че свекървата взела парите от тържеството, които били общо 22 000 лева, а булката не получила нито лев.

24 часа

Трима на съд за намушкан с вила в циганско меле

Трима мъже се изправят пред апелативния съд в Търново в понеделник за жестоко убийство на 28-годишен мъж с вила. Престъплението бе извършено на 1 юни м.г. в плевенското село Петърница. През юли окръжният съд в Плевен призна Валентин А./27 г/, Звезделин Р. /24 г./ и Искрен Р. /25 г./ за виновни, че умишлено и с особена жестокост умъртвили Митко М., а смъртта настъпила по мъчителен начин. За деянието те получиха общо 55 г. години затвор. Тримата са осъдени и да заплатят солидарно помежду си сумата от 500 000 лв.на гражданските ищци като обезщетение за претърпените от тях неимуществени вреди в резултат от престъплението.

Труд

Поредна ромка от Столипиново изгърмя с контрабандни цигари

Полицаите от Шесто РУ на МВР-Пловдив са открили и иззели общо 2400 къса контрабандни цигари без бандерол в жилището на 38-годишната К. Щ. в ромския квартал „Столипиново“. Заловената е задържана за 24 часа в полицейския арест за незаконно съхранение на акцизни стоки, а по случая е започнато бързо производство. През последното денонощие на територията на Областна дирекция на МВР-Пловдив са регистрирани 13 криминални престъпления – един грабеж, четири кражби и 8 други. Разкрити са 7 престъпления.

Дума

София приема Евро 2017 за бездомници

София ще бъде домакин на европейския футболен фестивал за бездомни хора през май 2017, а не както се очакваше през 2018 година. Причината е, че Австрия настоя да бъде домакин на събитието след 2 години в Грац и така да отбележи 15-годишнината от първото световно първенство за бездомници, което се проведе там през 2003 г. Във фестивала в София ще вземат участие общо 12 състава - 8 чуждестранни, 3 български и един съставен от бежанци.

Стандарт

КЗП провери 31 694 обекта за 10 месеца

През първите десет месеца на годината служителите на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ са направили 31 694 инспекции в търговски и туристически обекти, както и в търговски интернет сайтове, съобщи днес Димитър Маргаритов, председател на КЗП. През това време инспекторите на КЗП са съставили 2685 акта за нарушения, наложили са 105 забрани за продажба на опасни стоки и са спрели временно три вида услуги. КЗП е установила 225 нелоялни търговски практики, и е издала временно 123 заповеди за "временно затваряне на туристически обекти". За десет месеца в приемната на комисията са получени 17 731 писмени жалби и сигнали, както и 9000 сигнали по телефона.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 12:47  28.11.16
  Шшшш, не знам кой е плащал сватбата, ама все пак подаръците са за булката, не за свекървата!
 • Мани бегай
  Отговор
  2 15:18  28.11.16
  Сборник "Цигански истории" !

Напиши коментар:


Публикувай