993 1

Винетките вероятно ще останат за стария дистрибутор

Все още не е ясно кой ще разпространява винетките

Росен Стойчев

Все още не е ясно кой ще разпространява винетките до въвеждането на електронната система за платено преминаване по пътищата, съобщи в-к "СЕГА". Засега е отворена единствената подадена оферта и тя е на сегашния дистрибутор, чийто договор изтича. Затова Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) обяви обществена поръчка още през юли. Парадоксът е, че тя е за 40 месеца, а намеренията на регионалното министерство и АПИ досега бяха от 2018 г. да тръгне електронната винетка.

В момента за осигуряването на стикерите се грижи обединението "Винетни стикери 12-17", в което участват "Български пощи" и "ВИП Секюрити" ЕООД. Сегашният договор изтича в края на 2016 г., а АПИ трябва да осигури нов изпълнител, който да поеме разпространението от Нова година. Този консорциум подаде единствената оферта. Затова най-вероятно той ще продължи да разпространява винетките и през следващите 3 години и 4 месеца.

При максимална цена от 1.50 лв. за стикер кандидатът е предложил 1.49 лв. Така той се вмества в условията по поръчката. Дистрибуторът трябва да съхранява на склад и да разпространява винетните стикери, като подава редовно данни за наличните количества и постъпленията от продажби. Другото изискване беше участниците да имат лиценз за частна охранителна дейност и да докажат, че имат годишни обороти от поне 30 млн. лв. без ДДС.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Някой
    Отговор
    1 10:21  08.12.16
    " Другото изискване беше участниците да имат лиценз за частна охранителна дейност и да докажат, че имат годишни обороти от поне 30 млн. лв. без ДДС."- И това ако не е нагласен търг здраве му кажи.Изисквания в какъв цвят са им колите за дистрибуция, дали не е имало?

Напиши коментар:


Публикувай