1 014 1

Славчо Велков: Не трябва да се допуска влизане на мигранти от Турция

Сега влизат у нас единични бройки, пренебрежимо малко. Ако дойде вълна от 10-15-20 хиляди бежанци, справянето ще бъде изключително трудно, смята той

Славчо Велков: Не трябва да се допуска влизане на мигранти от Турция
Венцислав Михайлов

„Не трябва да се допуска влизането на мигранти от Турция”, каза пред бТВ пол. Славчо Велков от Центъра за близкоизточни науки по повод заплахите на турския президент Реджеп Ердоган.

„Сега влизат у нас единични бройки, пренебрежимо малко. Ако дойде вълна от 10-15-20 хиляди бежанци, справянето ще бъде изключително трудно”, смята той.

„Ердоган посочи пункта Капъ Куле. От това може да се направи извод, че той може да насочва мигрантските потоци”, допълни Велков.

„При положение, че преговорите с ЕС са замразени и това, което се случва в момента в Турция, Ердоган би могъл да си позволи да тества реакцията на Европа, но тестът започва с Република България”, каза Велков.

По думите му тези 2-3 млн. мигранти са необходими на Ердоган, а той иска да се „разтовари” от тези, които са опасност за него.

По повод мигрантския бунт в бежанския лагер в Харманли Славчо Велков каза, че властите са реагирали адекватно.

„Това е извънредно събитие за нашата страна, но не е нещо необичайно за лагерите и в Европа”, поясни той и добави, че събитието има вътрешно организиран характер, като тези, които са склонни към насилие, не са нито араби, а предимно афганистанци.

Според Велков случаят е бил политизиран, а твърдението на премиерът Бойко Борисов, че нов център от затворен тип ще бъде изграден на границата близо до Елхово е „непремерена стъпка”. „Никой не строи къща през декември”, поясни Велков.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 11:21  28.11.16
    Славчо е открил топлата вода Браво!!

Напиши коментар:


Публикувай