1 575 4

Проф. Константинов: Бежанците не могат да се интегрират

Проф. Константинов: Бежанците не могат да се интегрират
Стефанаки Йоанис

Бежанците в Харманли са повече жертви, отколкото заплаха. Всички в България, които се страхуват, трябва да бъдат спокойни, че бежанците няма да ни превземат. Това каза в сутрешния блок на БНТ социалният антрополог Харалан Александров, който коментира темата за бунта в Харманли. Заедно с него гости бяха проф. Михаил Константинов и Красимир Кънев, председател на Българския хелзинкски комитет.

Законите трябва да се спазват. Тези хора трябва да разберат, че ако искат помощ от нашата държавата, трябва да го направят по легалния начин. За тази работа има ГКПП, обяви проф. Константинов. Основният проблем е, че бяха разбичкани и разбомбени диктатурите в Близкия Изток и Северна Африка. Да те бяха диктатури, но българите ходиха да работят там. Тези хора няма да се интегрират тук. Под това се подписвам с две ръце. Трябва да ги върнем в родините им, а САЩ да дадат същите милиарди, които дадоха за войните, за да можем да възстановим Афганистан, Сирия, Ирак, Либия, предложи той.

Абсолютно недопустимо е да се хвърлят камъни по българската жандармерия. Вместо веднага да се потуши бунта, властите оставиха той да се разшири. Пак ще повторя, че международното положение е виновно, че тези хора дойдоха тук. Случилото се в Харманли се дължи на противозаконното затваряне на центъра, каза Кънев. Този лагер стана затвор. Там имаше 20-30 души с краста, а от свобода се лишиха хиляди. По-буйните от тях реагираха. Държавната агенция за бежанците трябва да си понесе отговорността за това. В предизборната кампания също се изговориха много лъжи за лагера, допълни той.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 09:43  28.11.16
  Проф. Константинов вече "издиша". Говори без да мисли къде живее. Всичко което казва го знаем.
 • Лупи
  Отговор
  2 10:39  28.11.16
  Всяка медия, която дава поле за изява на БХК и такива родоотстъпници е съучастник срещу България!
 • Къньееее
  Отговор
  3 12:09  28.11.16
  На Къньето шму доде времето.
 • гост
  Отговор
  4 14:39  28.11.16
  На управляващите им е ясно това . Но не им пука . Отделно , да вкарваш в държавата тази сган с намерение да я заселваш е изключително тежко национално предателство за което няма адекватно наказание , разстрела ще е проявена милост . Недоумявам народа защо не реагира ?Или то и народ няма от доста време .

Напиши коментар:


Публикувай